Al 40 jaar leidinggevend in biodynamisch

 
 

Agenda 

Events

05
jan

De biodynamische landbouw heeft niet alleen een herstellende kracht voor ecosystemen maar ook voor onszelf. De basis van de biodynamische landbouw werd gelegd door de Oostenrijkse geesteswetenschapper Rudolf Steiner. In 1924 hield hij 8 voordrachten aan een select gezelschap van boeren en wetenschappers die de landbouw wilden vernieuwen. Bijna een eeuw geleden dus, en toch nog zeer actueel. Hoe actueel, kun je leren onder inspirerende begeleiding van boer/ tuinder en docent. Op verschillende lokaties in Nederland en Vlaanderen, waaronder ook boerderij Moervliet, Breda

€ 245,00 22

08
jan

De biodynamische landbouw heeft niet alleen een herstellende kracht voor ecosystemen maar ook voor onszelf. De basis van de biodynamische landbouw werd gelegd door de Oostenrijkse geesteswetenschapper Rudolf Steiner. In 1924 hield hij 8 voordrachten aan een select gezelschap van boeren en wetenschappers die de landbouw wilden vernieuwen. Bijna een eeuw geleden dus, en toch nog zeer actueel. Hoe actueel, kun je leren onder inspirerende begeleiding van boer/ tuinder en docent. Op verschillende lokaties in Nederland en Vlaanderen, waaronder ook Kaasboerderij Noorderlicht.

€ 235,00 19

19
jan

Themadag Microbioom: vanuit antroposofisch en natuurgeneeskundig perspectief. Binnen de natuurgeneeskunde worden probiotica al voorgeschreven sinds de jaren 70. Men sprak toen over '' Symbiontentherapie' om de darmflora te verbeteren. Tegenwoordig hebben we het over het microbioom, probiotica en prebiotica. Tijdens deze studiedag behandelen we alles rondom microbioom. Na deze themadag weet je het verschil tussen probiotica, prebiotica en hoe je op natuurlijke wijze je darmmicrobioom topfit kunt houden. 

€ 149,00 16

19
jan

19 januari 2019 organiseren wij een informatiemiddag over de coachingsopleiding Natuur in Begeleiding. Met een middagvullend programma maak je diepgaand kennis met deze unieke opleiding. Van 14.00 tot 16.30 uur, toegang is vrij, opgave vooraf gewenst. (via website). 

 

21
jan

De biodynamische landbouw heeft niet alleen een herstellende kracht voor ecosystemen maar ook voor onszelf. De basis van de biodynamische landbouw werd gelegd door de Oostenrijkse geesteswetenschapper Rudolf Steiner. In 1924 hield hij 8 voordrachten aan een select gezelschap van boeren en wetenschappers die de landbouw wilden vernieuwen. Bijna een eeuw geleden dus, en toch nog zeer actueel. Hoe actueel, kun je leren onder inspirerende begeleiding van boer/ tuinder en docent. Op verschillende lokaties in Nederland en Vlaanderen, waaronder ook De Vijfsprong, Vorden. 

€ 270,00 20

02
feb

In korte tijd de vele kanten van natuurvoeding en de natuurvoedingsleefstijl leren kennen!
Gezond zijn vinden we belangrijk, terwijl door onze hectische levensstijl juist allerlei klachten kunnen ontstaan. Dat gezondheid óók iets met voeding te maken heeft wordt steeds breder geaccepteerd. Na deze cursus kun je beter zorgen voor je eigen gezondheid en/of die van anderen.

€749,00 19

09
feb

Carola Schouten wil dat de agrarische sector in kringlopen gaat werken; dat kan echter in je eigen moestuin ook. Leer hoe eenvoudig, ook op kleine schaal, een duurzame kringloop kan werken. Biodynamische landbouw, inclusief tuinieren gaat uit van de natuurlijke kringlopen. Leer zelf van praktijk gerichte, zeer ervaren docenten hoe! 

€ 695,00 19

19
feb

Begeleiden en coachen in natuur en tuin

Natuur-, wandelcoach of tuintherapeut worden? Help mensen in hun persoonlijke ontwikkeling met de natuur als inspiratiebron met de opleiding 'Natuur in Begeleiding' van Kraaybeekerhof! 

€ 3.495,00 12

09
mrt

Antroposofische geneesmiddelen zijn afkomstig uit de natuur. In de antroposofie wordt gewerkt vanuit de band tussen mens en natuur: in de mens spiegelt zich de gehele natuur. Door met een nieuwsgierige, onderzoekende blik de natuur waar te nemen en te beleven, kunnen we ontdekken welke geneeskracht de natuur voor ons heeft. In deze tweedaagse gaan we onder deskundige leiding op ontdekkingstocht. 

€ 279,00 9

23
mrt

Wat is het verschil tussen regulier imkeren en biologisch-dynamisch imkeren? Welke bijzondere band is er tussen de aarde, de mens en de bijen? In één dag geven we je een idee van de belangrijkste kenmerken van de BD-imkerpraktijk en daarbij horende achtergronden.

Deze dag wordt in 2019 georganiseerd in maart (23) en november (9). 

€ 95,00 16

23
mrt

Permacultuur Driedaagse

Permacultuur is één van de mooiste, meest omvattende groene visies op de inrichting van ons leven. Een belangrijk onderdeel vormt de eetbare tuin. En die ga je op verfrissende, logische en ''anders-dan-andere'' wijze inrichten! Bovendien leer je ook delen van je huis en schuur productief te maken. Misschien is een voedselbos(je) zelfs mogelijk…

 

In drie zaterdagen geeft docent Alma Huisken je een brede introductie op Permacultuur, en koppelt er praktische toepassingen aan vast.

€ 395,00 11

08
apr

Je voelt je aangetrokken tot de bijen. Misschien doordat je gehoord hebt dat het niet goed met ze gaat. Misschien omdat een naast familielid ook imkerde. Je kent misschien uit eigen ervaring de betoverende werking van de insectenwereld in de natuur. Je vraagt je af hoe deze kleine maar o zo belangrijke en kwetsbare dieren nu eigenlijk leven en wat jezelf voor ze kan doen. In 2019 wordt deze cursus zowel op maandag als op zaterdag aangeboden. Imkers die geschoold zijn in regulier imkeren, ervaren deze cursus als een waardevolle verdieping.

€ 375,00 16

13
apr

Je voelt je aangetrokken tot de bijen. Misschien doordat je gehoord hebt dat het niet goed met ze gaat. Misschien omdat een naast familielid ook imkerde. Je kent misschien uit eigen ervaring de betoverende werking van de insectenwereld in de natuur. Je vraagt je af hoe deze kleine, maar o zo belangrijke en kwetsbare dieren nu eigenlijk leven en wat je zelf voor ze kunt doen.Imkers die geschoold zijn in regulier imkeren, ervaren deze cursus als een waardevolle verdieping.

€ 295,00 14

27
apr

Je voelt je aangetrokken tot de bijen. Misschien doordat je gehoord hebt dat het niet goed met ze gaat. Misschien omdat een naast familielid ook imkerde. Je kent misschien uit eigen ervaring de betoverende werking van de insectenwereld in de natuur. Je vraagt je af hoe deze kleine maar o zo belangrijke en kwetsbare dieren nu eigenlijk leven en wat jezelf voor ze kan doen. Imkers die geschoold zijn in regulier imkeren, ervaren deze cursus als een waardevolle verdieping.

Let op: vanwege de belangstelling wordt deze cursus in 2019 zowel op maandag als op zaterdag aangeboden. 

€ 375,00 5

12
sept
 
De 3- jarige opleiding Natuurvoedingskundige leert je professioneel werken met natuurvoeding. Wat is natuurvoeding, en hoe draagt natuurvoeding bij, in verschillende levensfasen, bij gezondheid en ziekte, aan vitaliteit? 
€ 2.995,00 36

09
nov

Wat is het verschil tussen regulier imkeren en biologisch-dynamisch imkeren? Welke bijzondere band is er tussen de aarde, de mens en de bijen? In één dag geven we je een idee van de belangrijkste kenmerken van de BD-imkerpraktijk en daarbij horende achtergronden.

Deze dag wordt in 2019 georganiseerd in maart (23) en november (9). 

€ 95,00 16

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed, openingstijden van de landgoedwinkel en het nieuwste menu van onze chefkok.

Bekijk de laatste nieuwsbrief >

Psst... Wil je deze pagina delen?

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed, openingstijden van de landgoedwinkel en het nieuwste menu van onze chefkok.