Agenda 

Events

24
nov

Op 24 november 2017 organiseren wij weer een informatiebijeenkomst over onze opleidingen Barstensvol Leven (start 31 januari 2018), Natuur in Begeleiding (start 13 februari 2018), Natuurvoedingskundige en De Wereld van Kruiden. Je bent van harte welkom vanaf 16.00 uur. Klik hier om je aan te melden via e-mail.

02
dec

Themadag Microbioom: vanuit antroposofisch en natuurgeneeskundig perspectief. binnen de natuurgeneeskunde worden probiotica al voorgeschreven sinds de jaren 70. Men sprak toen over '' Symbiontentherapie' om de darmflora te verbeteren. Tegenwoordig hebben we het over het microbioom, probiotica en prebiotica. Tijdens deze studiedag behandelen we alles rondom microbioom.

€ 149,00 1

07
dec

De studiemiddag voeding Barstensvol Leven gaat over de vitale relatie tussen mens, plant en levensprocessen. In deze workshop wordt het veelgehoorde advies eet gevarieerd verdiept. Na afloop begrijp je waarom het eten van wortel-, blad-, én vruchtgewassen je een gevarieerd scala aan levenskrachten biedt. Én krijg je handvatten om dit principe in de verschillende seizoenen toe te passen op jouw dagelijkse menu.

€ 59,00

16
dec

Op 16 december is het weer zover. Dan keert de jaarlijkse kerstmarkt terug op Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen en nieuw dit jaar is dat we open zijn van 14.00 uur tot 19.00 uur en we de mogelijkheid bieden aan te schuiven voor een heerlijk winters diner. Bezoek de kerstmarkt waar u een grote diversiteit aan producten, eten en drinken vindt. Struin lekker over ons landgoed onder het genot van een warme drank, warm u bij het vuur en laat u entertainen met verhalen en muziek. Ons restaurant zorgt ervoor dat er veel lekkernijen te verkrijgen zijn. Kortom, genoeg te doen voor jong en oud. De toegang is gratis.

13
jan

Themadag Voedingssupplementen binnen natuurvoedingsadviezen.

Voedingssupplementen dragen volgens de Gezondheidsraad (2015) niet bij aan het terugdringen van chronische ziekten. Maar wie eet dagelijks volgens de nieuwe richtlijnen goede voeding van dezelfde Gezondheidsraad? Meningen lopen sterk uiteen en de consument raakt in verwarring. Tijdens deze themadag gaan we dieper in op voedingssupplementen binnen natuurvoeding en hoe hierover te adviseren.

€ 149,00 16

20
jan

Je wilt gezond eten? Je hebt nog een stukje grond over waar je graag iets zinvols mee doet? Heb je een verlangen (of ambitie) om het hele jaar door te genieten van biologische groenten en fruit uit eigen tuin?

Dat is allemaal mogelijk wanneer je begint met een eigen biologisch dynamische groentetuin. Hoe dat werkt, leer je in deze cursus.

€ 695,00 10

24
jan

Zelf de Landbouwcursus toepassen; dat kan!

De Landbouwcursus is ook nu nog toepasbaar. Ook om 80 jaar BD-Vereniging te vieren wordt op verschillende boerderijen in Nederland en Vlaanderen de Landbouw cursus gegeven. De aanpak is uniek: voor elke plek is een duo gevonden waarbij de een meer de antroposofie als ingang heeft en de ander de eigen praktische ervaring. Deze cursus vindt plaats op Thedinghsweert, Kerk Avezaath Tiel.

€ 195,00 13

27
jan

In navolging van de succesvolle workshop in oktober 2017 organiseert Kraaybeekerhof Academie de workshop Hemelkunde nogmaals in januari. Een workshop over de relatie van de planeten met ons eigen leven. Je bekijkt onder andere de grotere samenhang van ons planetenstelsel en beleeft dat wij opgenomen zijn in een groter organisme. En dat onder kundige begeleiding van docent Peter Evers.

€ 95,00 16

31
jan

Een inspiratiejaar waarin je meer te weten komt over Demeter voedingskwaliteit en biodynamische landbouw. De zelfverzorgende kringloop van Moeder Natuur vormt het uitgangspunt van biodynamische landbouw en tijdens Barstensvol Leven ontdek je de hele voeldselketen van grond tot mond. Door te voelen, proeven, ruiken, koken en te vergelijken ervaar je de vitaliteit van de opbrengst van de aarde: Demeter-producten. De basis voor een vitaal leven.
 

€ 2.795,00 15

13
feb

Begeleiden en coachen in natuur en tuin

Natuur-, wandelcoach of tuintherapeut worden? Help mensen in hun persoonlijke ontwikkeling met de natuur als inspiratiebron met de opleiding 'Natuur in Begeleiding' van Kraaybeekerhof! De opleiding komt terug vanaf 13 februari 2018.

€ 3.495,00 15

09
mrt

In korte tijd de vele kanten van natuurvoeding leren kennen!

Gezond zijn vinden we belangrijk, terwijl door onze hectische levensstijl juist allerlei klachten kunnen ontstaan. Dat gezondheid óók iets met voeding te maken heeft wordt steeds breder geaccepteerd. Na deze cursus kun je beter zorgen voor je eigen gezondheid en/of die van anderen.

€875,00 19

24
mrt

Zuurdesembrood: trendy en hot? Of is het eigenlijk gewoon het beste brood dat je kunt maken, eten en verteren? Niet van gisteren, maar al eeuwen lang. Leer als thuisbakker tijdens deze cursusdag de praktijk van echt zuurdesembrood bakken. Te volgen op 24 maart 2018.

€ 125,00 13

21
apr

Je voelt je aangetrokken tot de bijen. Misschien doordat je gehoord hebt dat het niet goed met ze gaat. Misschien omdat een naast familielid ook imkerde. Je kent misschien uit eigen ervaring de betoverende werking van de insectenwereld in de natuur. Je vraagt je af hoe deze kleine maar o zo belangrijke en kwetsbare dieren nu eigenlijk leven en wat jezelf voor ze kan doen.

€ 375,00 15

14
sept
Dit is een driejarige deeltijdopleiding over natuurlijke voeding en gezondheid, die weer start op 14 september 2018.
Natuurvoedingskundige worden? Leer mensen door de opleiding natuurvoedingskundige aan hun gezondheid en vitaliteit te werken!  
€ 2.995,00 36

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed, openingstijden van de landgoedwinkel en het nieuwste menu van onze chefkok.

Bekijk de laatste nieuwsbrief >

Psst... Wil je deze pagina delen?