Al 40 jaar leidinggevend in biodynamisch

 
 

Agenda 

Events

24
feb

Op 24 februari 2018 organiseren wij weer een informatiebijeenkomst over onze opleidingen Natuurvoedingskundige (start 14 september) en De Wereld van Kruiden (start 8 september). We combineren dit met de Zadenruilbeurs die ook op 24 februari op het landgoed te vinden is, dus je bent van harte welkom om bij onze kraam langs te lopen.

24
feb

Op 24 februari 2018 organiseren we op het landgoed weer een zadenruilbeurs. Van 12.00 tot 16.00 uur ben je van harte welkom op ons landgoed. Er is vanalles te doen en te ruilen, maar heb je geen zaden om te ruilen, of zaden nodig, kom dan en proef, geniet, ervaar en beleef alles wat er op die dag te doen is. 

Klik hier voor meer informatie.

03
mrt

Wanneer je kind of een andere huisgenoot ziek is, dan wil je daar graag iets voor doen. Alleen maar de dokter bellen of medicijnen toedienen is dan niet genoeg voor je gevoel. Maar jammer genoeg merk je dan vaak dat je met lege handen staat. Je wilt wel iets doen ter verlichting van de ziekteverschijnselen en ter bevordering van het herstel, maar wát dan? Tijdens deze studiedag geven Aart van der Stel en Ruth Cooiman praktische lessen in handelingen en toepassingen bij ziekenverzorging in de thuissituatie.

€ 149,00 14

07
mrt

Tijdens de opleiding Barstensvol Leven worden bepaalde lessen opengesteld voor toehoorders. Op 7 maart wordt de 'Bodem Beleefdag' van Jan Weijsenfeld en Jan Dirk van der Voort opengesteld. Een les waarin je wordt meegenomen door de diverse bodems van Nederland en leert hoe je hier als biodynamisch tuinder mee kunt werken.

€ 129,00 20

09
mrt

In korte tijd de vele kanten van natuurvoeding leren kennen!
Gezond zijn vinden we belangrijk, terwijl door onze hectische levensstijl juist allerlei klachten kunnen ontstaan. Dat gezondheid óók iets met voeding te maken heeft wordt steeds breder geaccepteerd. Na deze cursus kun je beter zorgen voor je eigen gezondheid en/of die van anderen.

€875,00 9

10
mrt

10 maart is het weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook op ons landgoed zijn wij afhankelijk van de waardevolle inzet van onze vrijwilligers en jij kunt een steentje bijdragen. Werk mee met onze medewerkers en vrijwilligers aan diverse klussen en karwijen die gedaan moeten worden. Vele handen maken licht werk en met jouw inzet moet dat zeker lukken. Vanaf 09.00 uur gaan we van start en om 13.00 uur wacht je een lekkere lunch. Klik door voor meer.

14
mrt

Op woensdag 14 maart 2018 organiseren we van 19.00 tot 20.30 uur een informatieavond over de Zelfoogsttuin. We laten je zien hoe de zelfoogsttuin eruit komt te zien, wat we verbouwen, welke spelregels er zijn en hoe je je hiervoor kunt inschrijven.

Klik hier voor meer informatie.

17
mrt

Wat is het verschil tussen regulier imkeren en biologisch-dynamisch imkeren? Welke bijzondere band is er tussen de aarde, de mens en de bijen? In één dag geven we je een idee van de belangrijkste kenmerken van de BD-imkerpraktijk en daarbij horende achtergronden.

Deze dag wordt georganiseerd op 17 maart en op 27 oktober.

€ 95,00 9

24
mrt

Themadag Voedingssupplementen binnen natuurvoedingsadviezen. (NIEUWE DATUM)

Voedingssupplementen dragen volgens de Gezondheidsraad (2015) niet bij aan het terugdringen van chronische ziekten. Maar wie eet dagelijks volgens de nieuwe richtlijnen goede voeding van dezelfde Gezondheidsraad? Meningen lopen sterk uiteen en de consument raakt in verwarring. Tijdens deze themadag gaan we dieper in op voedingssupplementen binnen natuurvoeding en hoe hierover te adviseren.

€ 149,00 12

24
mrt

Zuurdesembrood: trendy en hot? Of is het eigenlijk gewoon het beste brood dat je kunt maken, eten en verteren? Niet van gisteren, maar al eeuwen lang. Leer als thuisbakker tijdens deze cursusdag de praktijk van echt zuurdesembrood bakken. Te volgen op 24 maart 2018.

€ 125,00 12

25
mrt

In 2018 keert docent Maartje Gruter terug met diverse workshops rondom kruiden. Van liefsdeskruiden tot de relatie tussen kruiden en temperamenten, alles komt aan bod. Leer kruiden toepassen op vele manieren in jouw eigen leven, bijvoorbeeld in je voeding, maar ook in cosmetica. Vanaf maart tot en met juli zijn diverse workshops te volgen.

€ 40,00 15

28
mrt

In de lente kun je genieten van voorjaarsplanten, wilde planten die vol zitten met vitamines en mineralen. Planten die ons lichaam reinigen en aanvullen. Ze bezitten geneeskracht en levenskracht. Deze cursus geeft je een rijke ervaring in de wilde kruidenwereld, je zult nooit meer in de natuur kunnen lopen zonder te kijken en te weten wat er groeit. Je hebt handvatten om thuis je kruidenkennis in praktijk te brengen.

€ 275,00 18

02
apr

2 april is het 2e Paasdag en dat betekent Plantjesmarkt op Landgoed Kraaybeekerhof. Er is tussen 12.00 en 16.00 uur van alles te koop en te doen.

Klik hier voor meer informatie

14
apr

Je voelt je aangetrokken tot de bijen. Misschien doordat je gehoord hebt dat het niet goed met ze gaat. Misschien omdat een naast familielid ook imkerde. Je kent misschien uit eigen ervaring de betoverende werking van de insectenwereld in de natuur. Je vraagt je af hoe deze kleine, maar o zo belangrijke en kwetsbare dieren nu eigenlijk leven en wat je zelf voor ze kunt doen.

€ 295,00 8

14
apr

Op zaterdag 14 april 2018 organiseren we van 15.00 tot 16.30 uur een informatiemiddag over de Zelfoogsttuin. We laten je zien hoe de zelfoogsttuin eruit komt te zien, wat we verbouwen, welke spelregels er zijn en hoe je je hiervoor kunt inschrijven.

Klik hier voor meer informatie.

15
apr

Je hebt eerder een cursus Biodynamisch Imkeren gevolgd bij Jos Willemse en wilt weten hoe het je medecursisten vergaan is? Zelf je ervaringen met de bijen delen? Of nog meer tips, aanwijzingen of verhalen horen van Odin imker Jos Willemse? 
Kom dan op 15 april naar de Imker Terugkommiddag met Jos Willemse!

€ 17,50 26

18
apr

Tijdens de opleiding Barstensvol Leven worden bepaalde lessen opengesteld voor toehoorders. Op 18 april wordt de les 'Vitaliteit van voeding' van Petra Essink, Paul Doesburg en Roelant de Vletter opengesteld. Een les over de vitale relatie tussen mens, plant en levensprocessen, over de kristallisatie van vitaliteit in het voedingsgewas en over de stijgbeeldmethode waarmee bijzondere levenskracht van voeding tot verschijning komt.

€ 129,00 19

21
apr

Je voelt je aangetrokken tot de bijen. Misschien doordat je gehoord hebt dat het niet goed met ze gaat. Misschien omdat een naast familielid ook imkerde. Je kent misschien uit eigen ervaring de betoverende werking van de insectenwereld in de natuur. Je vraagt je af hoe deze kleine maar o zo belangrijke en kwetsbare dieren nu eigenlijk leven en wat jezelf voor ze kan doen.

€ 375,00 7

28
apr

Op 28 april 2018 organiseren wij weer een informatiebijeenkomst over onze opleidingen Natuurvoedingskundige (start 14 september) en De Wereld van Kruiden (start 8 september). Je bent van harte welkom tussen 10.00 en 12.00 uur. Meld je aan via e-mail.

10
mei

10 mei, op Hemelvaartdag, is er weer een Plantjesmarkt op Landgoed Kraaybeekerhof. Er is tussen 12.00 en 16.00 uur van alles te koop en te doen.

Klik hier voor meer informatie

14
mei

Deze cursus is bedoeld voor therapeuten, verpleegkundigen en artsen uit het antroposofische werkveld en biedt basiskennis over voeding en onze spijsvertering bezien vanuit antroposofisch gezichtspunt, met als doel te laten zien hoe je voeding kunt inzetten binnen het antroposofisch mens- en wereldbeeld. De cursus staat ook open voor andere geïnteresseerden. Antroposofische voorkennis is wel van belang.

€ 195,00 20

16
juni

Ook wij doen weer mee met 'Lekker naar de (bio)boer' en wel op zaterdag 16 juni a.s. van 12.00 tot 16.00 uur. Er is vanalles te beleven op het landgoed. Kom lekker picknicken (picknickpakketjes zijn bij ons verkrijgbaar), aardbeien plukken of broodjes bakken met de kinderen. Klik hier voor meer informatie.

14
juli

In dit kruidenweekend maak je een reis door de tuinen van het landgoed en ontdek je de boeiende wereld van kruiden. Je luistert naar de verhalen over medicinale werkzaamheid. Je proeft, ruikt, plukt en maakt een aantal heerlijke kruiden- producten. Je gaat naar huis met een tas vol kennis, producten en een mooie beleving.

Dit weekend wordt ook gegeven op 28 en 29 juli.

€ 195,00 18

28
juli

In dit kruidenweekend maak je een reis door de tuinen van het landgoed en ontdek je de boeiende wereld van kruiden. Je luistert naar de verhalen over medicinale werkzaamheid. Je proeft, ruikt, plukt en maakt een aantal heerlijke kruiden- producten. Je gaat naar huis met een tas vol kennis, producten en een mooie beleving.

Dit weekend wordt ook gegeven op 14 en 15 juli.

€ 195,00 20

08
sept

Ontdek de wereld van de kruiden en wat ze met jou doen in dit belevingsjaar op Landgoed Kraaybeekerhof. Een deeltijdopleiding waarin de creativiteit wordt aangesproken en het contact met de natuur en plant wordt vergroot. In elk mens is een spelende mens aanwezig, die gelukkig wordt van het creëren van nieuwe dingen. Door je creativiteit aan te spreken ga je anders naar de wereld om je heen kijken, je durft eerder te experimenteren, te vertrouwen op je intuïtie en bent beter in staat om oplossingen te bedenken.

 

€ 2.995,00 18

14
sept
Dit is een driejarige deeltijdopleiding over natuurlijke voeding en gezondheid, die weer start op 14 september 2018.
Natuurvoedingskundige worden? Leer mensen door de opleiding natuurvoedingskundige aan hun gezondheid en vitaliteit te werken!  
€ 2.995,00 34

19
sept

Tijdens de opleiding Barstensvol Leven worden bepaalde lessen opengesteld voor toehoorders. Op 19 september wordt de dag over 'Etherkrachten en elementenwezens' van Jan Weijsenfeld en Rosalind Veltman opengesteld. Een les over bijzondere levenskrachten, ethersoorten en elementenwezens.

€ 129,00 20

10
okt

Tijdens de opleiding Barstensvol Leven worden bepaalde lessen opengesteld voor toehoorders. Tijdens de dagen 15 en 16 in de opleiding, 10 en 31 oktober 2018, worden de lessen 'Waarnemen van vitaliteit door Euritmie' van Wieger Veerman opengesteld. In deze tweedaagse ontdek je de bijzondere wereld van de vitaliteit van je eigen lichaam.

€ 149,00 19

27
okt

Wat is het verschil tussen regulier imkeren en biologisch-dynamisch imkeren? Welke bijzondere band is er tussen de aarde, de mens en de bijen? In één dag geven we je een idee van de belangrijkste kenmerken van de BD-imkerpraktijk en daarbij horende achtergronden.

Deze dag wordt georganiseerd op 17 maart en op 27 oktober.

€ 95,00 16

14
nov

Tijdens de opleiding Barstensvol Leven worden bepaalde lessen opengesteld voor toehoorders. Op 14 november en 12 december worden de lessen 'Hemelkunde' van Peter Evers opengesteld. In deze tweedaagse workshop ga je op zoek naar de grotere samenhangen van ons planetenstelsel. Deze dagen vallen in de namiddag en avond en zijn inclusief diner.

€ 159,00 20

28
nov

Tijdens de opleiding Barstensvol Leven worden bepaalde lessen opengesteld voor toehoorders. Tijdens de dag 18, op 28 november, wordt de 'Preparatenbeleefdag' van Derk Klein Bramel en Gineke de Graaf opengesteld. In deze les ontdek je diverse preparaten kennen, hoe ze gemaakt worden, hoe ze werken en waarom ze zo waardevol zijn.

€ 129,00 20

15
dec

Op zaterdag 15 december is het weer zover. Dan keert de jaarlijkse kerstmarkt terug op Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen en nieuw dit jaar is dat we open zijn van 14.00 uur tot 19.00 uur en we de mogelijkheid bieden aan te schuiven voor een heerlijk winters diner. Bezoek de kerstmarkt waar u een grote diversiteit aan producten, eten en drinken vindt. Struin lekker over ons landgoed onder het genot van een warme drank, warm u bij het vuur en laat u entertainen met verhalen en muziek. Ons restaurant zorgt ervoor dat er veel lekkernijen te verkrijgen zijn. Kortom, genoeg te doen voor jong en oud. De toegang is gratis.

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed, openingstijden van de landgoedwinkel en het nieuwste menu van onze chefkok.

Bekijk de laatste nieuwsbrief >

Psst... Wil je deze pagina delen?