Cursussen Academie Kraaybeekerhof

Cursisten van Natuurvoeding in een Notendop laten weten:

 • Waardevol om zo breed en tegelijkertijd zo gefocust bezig te zijn
 • Leuke cursus, heeft mij veel inspiratie en kennis gegeven
 • Inhoudelijk sterke docenten die met veel enthousiasme voor de groep staan

Inschrijfformulier

Voor opleiding / cursus: 

Biodynamisch Imkeren De Beersche Hoeve

 

 

Graag akkoord gaan met algemene voorwaarden Popup of als PDF

Op factuur

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed, openingstijden van de landgoedwinkel en het nieuwste menu van onze chefkok.

Bekijk de laatste nieuwsbrief >

Informatiedagen over de opleidingen

- Natuurvoedingskundige (start 14 september 2018)

- De Wereld van Kruiden (start 8 september 2018)

Zaterdag 24 februari 2018 tussen 12.00 uur en 16.00 uur

We combineren dit met de Zadenruilbeurs die ook op 24 februari op het landgoed te vinden is, dus je bent van harte welkom om bij onze kraam langs te lopen.

Meld je aan

 

Natuur waarnemen
leert ons
denken,
proeven
en groeien

Terugkerend aanbod


 • Hoe begeleid je mensen in de buitenlucht vanuit hun eigen specifieke wensen en kwaliteiten? Deze korte cursus is een opmaat voor de opleiding Natuur in Begeleiding, maar ook los te volgen. 16 september 2017 is deze vierdaagse weer gestart. De opleiding start weer op 13 februari 2018.

 • Barstensvol Leven!
  Leer over de kracht van biologisch dynamische landbouw en de vitaliteit van voeding.
  Een inspiratie jaar voor iedereen die 31 januari 2018 weer van start gaat.

 • Natuurvoedingskundige
  De informatie voor de opleiding die op 14 september 2018 begint is bekend. Profiteer van korting bij vroegboeking.
  Je leert mensen met deze opleiding bewust te worden van gezondheid en hen aan hun vitaliteit te laten werken.

 • De Wereld van Kruiden
  Deze veelzijdige en inspirerende opleiding start weer op 8 september 2018.
  Je creativiteit wordt aangesproken en het contact met de natuur wordt vergroot.

 • Natuurvoeding in een Notendop
  Leer in korte tijd de vele kanten van natuurvoeding kennen! Gezond zijn vinden we belangrijk, terwijl door onze hectische levensstijl juist allerlei klachten kunnen ontstaan. Deze cursus start weer op 9 maart 2018.

 • De Zonnehoed - Een weekend vol kruiden
  Jaarlijks keert Maartje Gruter terug met het kruidenweekend, waarin je een reis maakt door de tuinen van het landgoed en de boeiende wereld van kruiden ontdekt. Het weekend vond in 2017 op 29 en 30 juli plaats. Houd onze agenda in de gaten voor de planning in 2018 en ontdek ook de voorjaarscursus Kruiden en diverse kruidenworkshops (zie studiedagen hieronder) die we organiseren.

 • Moestuincursus (BD tuinieren)
  Op 20 januari 2018 start de nieuwe moestuincursus en wees er snel bij, want vol = vol.
  Leer hoe je het hele jaar door kunt genieten van biologisch geteelde groente en fruit.

 • Biologisch dynamisch imkeren 
  In 6 zaterdagen leert Jos Willemse je alles over de wereld van de bijen. In de bijentuin op ons landgoed ga je aan de slag en leer je hoe een BD-imker te werk gaat en wat dit voor effect heeft op de bijen. De cursus start in 2018 op 21 april.

 

Studiedagen

Deze studiedagen liggen in het verlengde van de opleidingen. Soms specifiek bedoeld als nascholing en zeker ook geschikt voor studenten omdat het een verbreding van de opleiding betekent. 

 

Ook in 2018 wordt de succesvolle Zuurdesembroodbakdag weer twee keer gegeven. Op 24 maart en 3 november ben je weer van harte welkom om je schort voor te binden en zuurdesembrood te komen bakken. Een leuke dag, ook om met een groep te doen.

 

Tuinieren in de ziel keert terug in het voorjaar. Houd onze website in de gaten wanneer deze eendaagse weer wordt gehouden. Een dag om te wieden, op te ruimen en te zien wat er opkomt in de tuin van je ziel. 

 

In oktober hebben wij een eerste succesvolle workshop Hemelkunde georganiseerd onder begeleding van Peter Evers. Een workshop waarin je ontdekt wat de relatie van de planeten met ons eigen leven is. Wij organiseren deze dag weer op 27 januari 2018.

 

Vanaf maart tot en met juli 2018 zijn er weer diverse kruidenworkshops te volgen onder leiding van Maartje Gruter. Workshops van één dagdeel met diverse onderwerpen. Van wilde kruiden tot kruiden en temperatmenten. Liefdeskruiden en cosmetica. En ontdek de wereld van de kruiden. Op 25 maart 2018 start de eerste en de workshops zijn individueel te volgen. 

 

Bekijk hier ons volledige studiedagenaanbod.

 

Nieuw

Hoe ga je om met voedingssupplementen binnen natuurvoedingsadviezen? Dat is de vraag die behandeld wordt tijdens den nieuwe themadag Voedingssupplementen binnen natuurvoedingsadviezen die op 24 maart 2018 wordt georganiseerd. Alf Knutzen en Henny de Lint nemen behandelen diverse onderwerpen rondom supplementen en hoe hiermee om te gaan.

 

Nieuw in 2018 is de voorjaarscursus Kruiden die start op 28 maart a.s. In vijf dagdelen worden wilde kruiden inzichtelijjk gemaakt door kennis, beleving en toepassing. En dit natuurlijk onder begeleiding van docent Maartje Gruter.

 

 

Kraaybeekerhof op andere locaties / Kraaybeekerhof op maat

Vanaf oktober 2017 zijn op meerdere locaties BD-landbouwcursussen op locatie die de BD-vereniging in samenwerking met Kraaybeekerhof Academie georganiseerd. Op 24 januari 2018 start deze cursus in Kerk Avezaath Tiel. Studenten en jongeren met klein budget kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding van 50% door de Iona-stichting.

 

Ook in 2018 is de BD Imkercursus op locatie te volgen en deze keer op de biologische boerderij De Beersche Hoeve in Middelbeers. Vanaf 14 april 2018 wordt de cursus 6 zaterdagen lang door Jos Willemse verzorgt. Deze cursus start op 21 april ook in Driebergen op Landgoed Kraaybeekerhof.

 

Wilt u ook een cursus of studiedag voor uw team organiseren. Of heeft u een geschikte BD locatie voor het organiseren van cursussen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

"Het programma is erg in de smaak gevallen bij alle deelnemers. Ook de kennismaking met het BD gedeelte aarde gemakkelijk, mede omdat de theorie tijdens de eerst presentatie begrijpelijk werd uitgelegd.Ook leuk dat de deelnemers allemaal een flesje zelfgemaakte kruidenolie mochten meenemen."

Psst... Wil je deze pagina delen?