Al 40 jaar leidinggevend in biodynamisch

 
 

Cursussen Academie Kraaybeekerhof

Cursisten van Natuurvoeding in een Notendop laten weten:

 • Waardevol om zo breed en tegelijkertijd zo gefocust bezig te zijn
 • Leuke cursus, heeft mij veel inspiratie en kennis gegeven
 • Inhoudelijk sterke docenten die met veel enthousiasme voor de groep staan

Permacultuur Driedaagse voorjaar 2019

Startdatum 23-03-2019
Locatie
Kraaybeekerhof
Diederichslaan 25 Driebergen, Urecht 3971 PA Netherlands
Kraaybeekerhof

Let op: het is niet meer mogelijk om in te schrijven voor de Permacultuur Driedaagse dit voorjaar; het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Schrijf je nu in voor de Driedaagse in november 2019. 

 

Permacultuur is één van de mooiste, meest omvattende groene visies op de inrichting van ons leven. Een belangrijk onderdeel vormt de eetbare tuin. En die ga je op verfrissende, logische en ''anders-dan-andere'' wijze inrichten! Bovendien leer je ook delen van je huis en schuur productief te maken. Misschien is een voedselbos(je) zelfs mogelijk…

 

Permacultuur is gebaseerd op duurzame ecosystemen en de praktische toepasbaarheid daarvan in je eigen leefomgeving. Bemoedigend is dat je de principes al direct kunt toepassen én geleidelijk uitbouwen tot iets bijzonders: een heerlijk universum dat Moeder Aarde niet belast maar verrijkt, en waaruit jij lange tijd mag oogsten.

 

In drie zaterdagen geeft docent Alma Huisken (zie onder) je een brede introductie op Permacultuur, en koppelt er praktische toepassingen aan vast.

 

Programma

 

23 maart biedt Alma inzicht in het ontstaan van deze stroming, met achterliggende filosofieën, inclusief de typische  Permacultuur-vocabulaire, zoals sleutelgatpad,  gildes tot ''chop and drop''. Ook onderzoekt ze globaal de haalbaarheid van perma-principes voor jouw persoonlijke omgeving.

 

6 april spitst ze de praktische verwerking van deze principes sterk toe. Hoe kun je jouw huis, tuin en directe leefomgeving zo ''permacultureel'' mogelijk maken? En welke gewassen wil je telen? Een dag die bol staat van plannen smeden.

 

18 mei komt aan bod hoe ver je bent gekomen. Waren je wensen al uitvoerbaar? En hoe ga je verder op het Permacultuurpad? Dit wordt een positieve, praktische dag vol uitwisselingen van elkaars ervaringen, afgerond met stimulerende handreikingen voor de toekomst.

 

Docent

Alma Huisken is eco-hovenier,biodynamisch moestuinder en -imker én permacultuurfan.  Ze is mede-eigenaar van De Groene Luwte in Molenrij, Noord-Groningen. Ook schreef ze ''groene boeken'' als Van het land, Met mest en vork en Dichter bij de bij. Sinds 10 jaar geeft Alma cursussen over biodynamisch moestuinieren en permacultuur.

 

Praktisch

Data: 23 maart, 6 april en 18 mei

Tijden: van 10 uur tot 16 uur

Maximaal aantal deelnemers: 16

Kosten: 395 euro per persoon, inclusief koffie, thee en lunchbuffet

Startdatum 23-03-2019
Locatie
Kraaybeekerhof
Diederichslaan 25 Driebergen, Urecht 3971 PA Netherlands
Kraaybeekerhof
Prijs € 395,00
€ 395,00

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed en de openingstijden van de landgoedwinkel.

Bekijk de laatste nieuwsbrief >

Informatiedagen over de opleidingen

Regelmatig organiseert Kraaybeekerhof Academie informatie bijeenkomsten over de opleidingen en de cursussen. 12 september gaat de beroepsopleiding Natuurvoedingskundige weer van start. Meer weten? Kom dan naar de informatie bijeenkomst: 21 augustus. Toegang is vrij, wel van te voren inschrijven. 

 

Ook van de coachingsopleiding Natuur in Begeleiding die in september start, zijn er informatiemiddagen: 29 juni en 30 augustus 

 

 

"Natuur waarnemen
leert ons
denken,
proeven
en groeien"

Terugkerend aanbod

 • Begeleiding in Vogelvlucht
  Hoe begeleid je mensen in de buitenlucht vanuit hun eigen specifieke wensen en kwaliteiten? Deze korte cursus is een opmaat voor de opleiding Natuur in Begeleiding, maar ook los te volgen. Voor 2020 worden de data nog gepland. 

 • Natuurvoedingskundige
  Je leert mensen met deze opleiding bewust te worden van gezondheid en hen aan hun vitaliteit te laten werken. De opleiding start jaarlijks in september. Neem contact op voor een persoonlijk studie advies, of kom naar één van de open dagen. 

 • Natuurvoeding in een Notendop
  Leer in korte tijd de vele kanten van natuurvoeding kennen! Gezond zijn vinden we belangrijk, terwijl door onze hectische levensstijl juist allerlei klachten kunnen ontstaan. Deze cursus start weer najaar 2019

 • Moestuincursus (BD tuinieren)
  Ook in 2020 zal de, al jarenlang succesvolle, moestuincursus weer van start gaan. In 6 zaterdagen onder begeleiding van ervaren docenten de basisprincipes van biodynamisch moestuinieren onder de knie krijgen. Data worden binnenkort gepubliceerd

 • Biologisch dynamisch imkeren 
  In 6 zaterdagen leert Jos Willemse je alles over de wereld van de bijen. In de bijentuin op ons landgoed ga je aan de slag en leer je hoe een BD-imker te werk gaat en wat dit voor effect heeft op de bijen. De cursus start in 2019 op 27 april in Driebergen, Landgoed Kraaybeekerhof en 13 april in Middelbeers, De Beersche Hoeve. Voor 2020 worden de data binnenkort gepubliceerd. 

 • Permacultuur Driedaagse
  Nieuw in 2019 is een Driedaagse kennismaking en beleving Permacultuur. Alma Huisken, bekend schrijfster en columniste neemt cursisten in 3 dagen, verspreid over het seizoen, mee in deze boeiende wereld. Start zowel in voorjaar als najaar 2019. 

 

Studiedagen

Deze studiedagen liggen in het verlengde van de opleidingen. Soms specifiek bedoeld als nascholing en zeker ook geschikt voor studenten omdat het een verbreding van de opleiding betekent. 

 

Wil jij in één dag kennis maken met biodynamisch imkeren? In 2019 staan deze dagen gepland voor 16 maart en  9 november

 

Bekijk hier ons volledige studiedagenaanbod.

 

Kraaybeekerhof op andere locaties / Kraaybeekerhof op maat

 

Ook in 2019 is de BD Imkercursus op locatie te volgen en deze keer op de biologische boerderij De Beersche Hoeve in Middelbeers, vanaf 13 april 2019.

 

Wilt u ook een cursus of studiedag voor uw team organiseren. Of heeft u een geschikte BD locatie voor het organiseren van cursussen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

"Het programma is erg in de smaak gevallen bij alle deelnemers. Ook de kennismaking met het BD gedeelte aarde gemakkelijk, mede omdat de theorie tijdens de eerst presentatie begrijpelijk werd uitgelegd.Ook leuk dat de deelnemers allemaal een flesje zelfgemaakte kruidenolie mochten meenemen."

 

Psst... Wil je deze pagina delen?

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed, openingstijden van de landgoedwinkel en het nieuwste menu van onze chefkok.