Al 40 jaar leidinggevend in biodynamisch

 
 

Begeleiding in vogelvlucht 2018

Startdatum 15-09-2018
Einddatum 30-11-2016
Locatie
Kraaybeekerhof
Diederichslaan 25 Driebergen, Urecht 3971 PA Netherlands
Kraaybeekerhof

Begeleiding in vogelvlucht

In het najaar 2018 biedt Kraaybeekerhof Academie de korte cursus ‘Begeleiding in vogelvlucht’ aan. De cursus beslaat vier zaterdagen van 10.00 tot 17.00 uur. De data zijn 15 en 29 september en 6 en 13 oktober

 

Leiden en begeleiden in de natuur

Het leven van alledag is hectisch. Veel mensen dreigen vast te lopen. Prestatiedruk leidt tot spanning, stress en soms neerslachtigheid. Buiten zijn en bewegen in de natuur heeft een heilzame werking op dit soort klachten, blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek. Maar hoe begeleid je mensen in de buitenlucht vanuit hun eigen specifieke wensen en kwaliteiten?

 

Inhoud Begeleiding in vogelvlucht

In de cursus Begeleiding in vogelvlucht leer je in korte tijd verschillende kanten van begeleiden en coachen in de buitenlucht kennen. De cursus is een introductie van de deeltijdopleiding Natuur in Begeleiding, maar is ook op zich zelf te volgen. Een aantal docenten laat je kennismaken met stukjes van de in de opleiding aan de orde komende lesstof.

 

15 september 2018 –Leonie Joosting Bunk en Derk Klein Bramel

Leonie Joosting Bunk is studieleider van de opleiding Natuur in Begeleiding. Naast de verantwoordelijkheid voor de inhoud van de opleiding, begeleidt ze de studenten in het proces. Ook geeft zij lessen over biografie, bewustzijn en wilsontwikkeling.

Tijdens de eerste dag van Begeleiding in vogelvlucht geeft Leonie je inzicht in de leerlijn van de opleiding en ga je praktisch aan de slag. Derk geeft 's middag een beeld van wat begeleiden inhoudelijk betekent en hoe je jezelf daarbij als instrument kan inzetten.

 

29 september  2018 – door Yoke de Wilde

Yoke de Wilde is sociaal wetenschapper en heeft haar eigen opleidingsbureau Smaragd, Opleiding Natuur Coaching. Daarnaast is ze coach en heeft de BLOEI-methode© ontwikkeld – een vorm van natuurcoaching, uitgaande van de seizoenen.

Yoke laat je de tweede cursusdag kennismaken met een specifieke manier van natuurcoaching die zij zelf heeft ontwikkeld vanuit een langdurige studie van Indianen, Kelten en Aboriginals. Tijdens deze dag ervaar je op welke wijze je natuurcoaching kan toepassen.

 

6 oktober  2018 – door Ger van de Ven

Ger van de Ven is bioloog en als docent verbonden aan het Rudolf Steiner College. Daarnaast geeft hij cursussen en trainingen in de fenomenologie – de kunst van het waarnemen.

De tweede dag neemt Ger van de Ven je mee in de wereld van het fenomeen. Wat is er werkelijk, hoe kan je dat wat er is als uiterlijke vorm naar binnen halen en zich in je laten uitspreken.  Fenomenologie vormt een wezenlijk onderdeel binnen de opleiding. Ger van de Ven verzorgt deze lessen.

 

13 oktober 2018 – door Derk Klein Bramel en Leonie Joosting Bunk

Derk Klein Bramel heeft zijn sporen verdiend als grondlegger van zorginstelling/boerderij Urtica – de Vijfsprong in Vorden. Daarnaast was hij jarenlang verbonden aan de Lievegoed zorggroep. Derk is momenteel zelfstandig coach en docent o.a. aan Kraaybeekerhof.

De laatste ochtend onderzoeken we de manier waarop de natuur is geordend en hoe we die ordening kunnen gebruiken bij begeleiding en coaching van mensen. Verschillende manieren van beeldvorming en begeleiding komen aan de orde.

In de middag besteedt Leonie aandacht aan de zintuigen en aan de ervaringen tijdens de vier cursusdagen. Er is dan ook gelegenheid om inhoudelijke vragen te stellen over de opleiding.

 

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor mensen die meer willen weten van de wijze waarop natuur, beweging en buitenruimte kan worden ingezet bij het coachen en begeleiden van mensen en voor degenen die zich willen oriënteren op de deeltijdopleiding Natuur in Begeleiding.

 

Plaats, data en kosten

Plaats             Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen

Data               4 zaterdagen: 15 en 29 september, 6 en 13 oktober

Lestijden        10:00 – 17:00 uur

Kosten           € 495 inclusief koffie/thee/lunch en aanbetaling

Met deelname aan Begeleiding in vogelvlucht ontvang je € 125 korting op de opleiding Natuur in Begeleiding.

Inschrijving als groep (2 of meer personen) is ook mogelijk. Gebruik dan de groep inschrijven knop.

Download de brochure of de opleidingsflyer.

Startdatum  15-09-2018

Prijs            € 495,00

Startdatum 15-09-2018
Einddatum 30-11-2016
Locatie
Kraaybeekerhof
Diederichslaan 25 Driebergen, Urecht 3971 PA Netherlands
Kraaybeekerhof
Prijs EUR495,00
EUR495,00 8

Psst... Wil je deze pagina delen?

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed, openingstijden van de landgoedwinkel en het nieuwste menu van onze chefkok.