Zomervierdaagse Grensverkenningen

Startdatum 21-08-2017

Grensverkenningen

‘In dialoog met het onzichtbare in de natuur’

 

Iedereen knapt op van buiten zijn. Van werken, wandelen, luieren in de natuur. Hoe komt dat toch? Is het alleen zuurstof, schoonheid, rust en vrede? Of is er iets werkzaam in boom, plant en landschap wat niet zintuiglijk te verklaren is maar wat ons raakt en geneest?

 

De natuur als genezer wordt op grote schaal ingezet. Is er een dialoog mogelijk, een bewuste wisselwerking tussen menselijk wezen en natuurwezen? En wat is het belang daarvan voor ons mensen? In deze zomervierdaagse willen we dit nader onderzoeken en ervaren.

 

Soms word je aangegrepen door de aanblik van een boom, een bloeiende rozenstruik, door het licht in het landschap. Wat gebeurt er in je gedachten en gevoelens? We kunnen hier door middel van oefeningen dieper op ingaan en sensibeler worden voor wat zich in jezelf afspeelt en wat die natuur ons jou te zeggen heeft.

 

In het programma komen kennis en beleving beiden aan bod.

  • In de ochtend zijn er korte inleidingen gevolgd door workshops waarin we deze dialoog met de natuur willen oefenen.
  • In de middag worden thema’s verdiept (o.a. waarnemen van vormkrachten; ontmoeting met het bijenwezen; lezen van het landschap; wat zijn natuurwezens) en zijn er ook kunstzinnige werkgroepen.
  • In de avond is er een divers programma met ruimte voor ontmoeting en het melden van initiatieven. Maar ook zeer geschikt voor  avond- en nacht wandelingen.

 

De inzichten vanuit de antroposofie vormen de belangrijkste kennis- en inspiratiebron voor deze week. De manier waarop de verschillende werkgroepleiders en inleiders echter hiermee omgaan is zeer divers en eigen. Deze week biedt stof voor beginners en gevorderden op dit gebied.

 

Alles krijgt glans als het werkelijk bezield is. In deze dagen willen we graag deze bezieling beleefbaar maken door verdieping en verruiming van de waarneming van landschap en natuur. Zou de natuur - en wat zich achter haar verbergt – ook belang hebben bij de poging ons met haar te verbinden?

 

Inleiders / workshopleiders

Rien van den Berg, Marian van den Berg-Wieriks, Maartje Gruter, Jan Diek van Mansvelt, Bas Pedroli, Henny Roessink, Frans Romeijn, Rosalind Veltman (overige namen volgen zsm)

 

Plaats, data en kosten

Plaats:                        Landgoed Kraaybeekerhof te Driebergen, Diederichslaan 25

Data en tijd:              21, 22, en 23 augustus 2017 van 09:30 – ong. 21:00 uur, 24ste laatste dag van 09:30 uur t/m de lunch

Kosten:                      € 450,- inclusief koffie/thee, 4  lunches, 3 diners en inschrijfgeld

 

Klik hier voor de brochure

Startdatum 21-08-2017
Prijs € 450,00
€ 450,00 8

Psst... Wil je deze pagina delen?