Al 40 jaar leidinggevend in biodynamisch

 
 

Huis Tuin en Keukenkruiden

Kruiden maken net als groenten deel uit van gezonde voeding. Ze bevatten waardevolle voedingsstoffen, zogenaamde inhoudsstoffen. Kruiden gebruiken we doorgaans vooral vanwege hun specifieke smaak in ons eten. Maar kruiden zijn meer dan smaakmakers.

 

Kruiden kunnen invloed hebben op onze spijsvertering, maar ook een specifieke geneeskrachtige werking hebben.

 

In deze cursus leer je van een aantal (circa 30) veel voorkomende inlandse kruiden hoe je ze kunt gebruiken en wat hun specifieke meerwaarde is. Denk bijvoorbeeld aan anijs, citroenmelisse en tijm.

 

De kruidenleer is een breed vakgebied: in deze cursus maak je een begin met het opbouwen van kennis hierover. Centraal staat de praktische toepassing van de kruiden, zodat je makkelijk zelf thuis aan de slag kunt.

 

Kruiden zijn onlosmakelijk verbonden met een gezonde (natuurvoedings-)leefstijl!

 

Deze cursus bestaat uit lessen van het eerste opleidingsjaar Natuurvoedingskundige

 

Inhoud

Na het volgen van de cursus Huis Tuin en Keukenkruiden, ken of kun je:

  • Manieren waarop kruiden in het eten gebruikt worden en hoe ze in een gezonde leefstijl passen. (Dus ook kruiden in smoothies e.d.)
  • De reinigende werking van voorjaarskruiden/ detox met voorjaarskruiden
  • Welke delen van de plant gebruikt worden, hoe ze toegepast worden en wat hun specifieke meerwaarde is (inhoudsstoffen, geneeskrachtige werking)
  • Circa 30 inlandse kruiden, hoe je ze kan herkennen en of je ze in het wild kan plukken
  • Kruiden verwerken in olie, azijn of thee en als huismiddeltje

 

In de cursus wordt de groep voorjaarskruiden specifiek behandeld. Landgoed Kraaybeekerhof en de Landgoed tuinen zullen ondersteunend zijn bij de lessen.

 

Reken op 1 tot 1,5 uur per lesdag aan voorbereidingstijd/ thuisopdrachten.

 

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die meer variatie wil aanbrengen met kruiden in de voeding en meer wilt weten over hoe je huis-tuin en keukenkruiden in kan zetten. Maar ook voor iedereen die meer wil weten over wat kruiden kunnen betekenen voor je gezondheid, en hoe dit (eenvoudig) is toe te passen in je eigen keuken. Tenslotte voor iedereen die daarbij graag gebruik maakt van kruiden die gewoon bij ons in Nederland voorkomen.

 

Docent

Selma Bijl heeft meer dan 25 jaar praktijk ervaring. Ze werkt als zelfstandige therapeut (Natuurgeneeskundige). In haar praktijk maakt ze dagelijks gebruik van veel verschillende geneeskrachtige kruiden. Ook als docent heeft Selma de nodige ervaring; naast stage begeleiding verzorgt ze lessen in Bachbloesemremedies in het HBO onderwijs. Juist de combinatie van een eigen praktijk en het delen van kennis met studenten ervaart Selma als waardevol.

 

 

Lesdata

5 en 19 maart:                   van 10.30 – 12.00 uur

7 en 14 mei:                       van 13.00 – 16.15 uur

11 juni:                                van 10.30 – 16.15 uur (praktijkdag)

 

Overige praktische informatie

  • Prijs 449 euro, bij betaling in één keer en met iDeal. Liever betalen na ontvangst factuur en/ of in termijnen? Dan is de investering 495 euro. Prijs is inclusief de lunch en materialen tijdens de praktijkdag, 11 juni
  • Bij aanmelding van groepen, korting bespreekbaar mail dan naar academie@kraaybeekerhof.nl
  • Boek verplicht: Signatuur en Eigenschappen van Kruiden deel 1 circa 17,50 (bij het cursusgeld inbegrepen, wordt uitgereikt op de eerste lesdag)
  • Het aantal beschikbare plaatsen voor deze cursus hangt samen met het aantal studenten die zich inschrijven voor de opleiding Natuurvoedingskundige. Inschrijving is op volgorde van binnenkomst; studenten voor de opleiding hebben voorrang.

 

Download hier de cursusflyer. 

Startdatum 05-03-2020
Prijs € 449,00
€ 449,00 23

Psst... Wil je deze pagina delen?

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed, openingstijden van de landgoedwinkel en het nieuwste menu van onze chefkok.