Al 40 jaar leidinggevend in biodynamisch

 
 

Moestuincursus (BD tuinieren) 2019

Startdatum 09-02-2019

Je wilt gezond eten? Je hebt nog een stukje grond over waar je graag iets zinvols mee doet? Heb je een verlangen (of ambitie) om het hele jaar door te genieten van biologische groenten en fruit uit eigen tuin?

 

Carola Schouten wil dat de agrarische sector in kringlopen gaat werken; dat kan echter in je eigen moestuin ook. Leer hoe eenvoudig, ook op kleine schaal, een duurzame kringloop kan werken. Biodynamische landbouw, inclusief tuinieren gaat uit van de natuurlijke kringlopen. Leer zelf van praktijk gerichte, zeer ervaren docenten, hoe! 

 

Doelgroep

Voor iedereen die zelf groenten en/of fruit wil gaan telen. En voor iedereen die dit op duurzame wijze wil doen, omdat alle kleine beetjes helpen: live the change! 

 

Inhoud

In deze cursus leer je onder andere een goede composthoop op te zetten, een teeltplan te maken, hoe je moet zaaien en verplanten en welke gereedschappen geschikt zijn. Ook is er aandacht voor de achtergronden van biologisch dynamische landbouw, het gebruik van de zogenaamde 'preparaten' en de 'kosmosagenda'. De basis van biologisch dynamisch moestuinieren is de grond. In de cursus daarom bijzonder aandacht voor grondsoorten en de verschillende typen bemesting.

 

Studielieder Joke van der Ban

Joke studeerde aan de universiteit van Wageningen. Haar passie voor fruitteelt en fruitbomen kan ze kwijt in haar fruithoveniersbedrijf Mapelle. Jarenlang gaf ze les aan zowel Landwijzer in België als Warmonderhof. Voor Kraaybeekerhof Academie organiseert ze al jarenlang de moestuincursus. 

 

Docenten

 

Jan Weijsenfeld - groenteteelt, bodem en bemesting, gereedschappen

 

Derk Klein Bramel - bodem als basis, dynamische aspecten van de teelt

 

Data

6 zaterdagen: 9 en 23 februari, 2,16 en 30 maart, 13 april

 

Kosten

€ 695,- inclusief koffie, thee en een uitgebreid lunchbuffet

Download hier de cursusflyer of een overzicht van het lesprogramma (onder voorbehoud van wijzigingen) 

Startdatum 09-02-2019
Prijs € 695,00
€ 695,00 19

Psst... Wil je deze pagina delen?

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed, openingstijden van de landgoedwinkel en het nieuwste menu van onze chefkok.