Al 40 jaar leidinggevend in biodynamisch

 
 

Natuurvoeding in een Notendop

Startdatum 02-02-2019
Einddatum 06-04-2019

6-daagse cursus

 

Voeding en leefstijl is een groeiend thema voor de moderne mens. 
Gezond zijn vinden we belangrijk, terwijl door onze hectische levensstijl juist allerlei klachten kunnen ontstaan. Dat gezondheid óók iets met voeding te maken heeft, wordt steeds breder geaccepteerd. Ook wordt dit verband steeds vaker aangetoond: diabetes (type 2) patiënten bijvoorbeeld die door aanpassing van hun voedingsgewoonten en leefstijl hun medicatie drastisch kunnen afbouwen.

 

Kennis over en ervaring met gezonde voeding is er nog weinig. De kennis die wordt opgebouwd naar aanleiding van de onderzoeken, toont grote gelijkenis met natuurvoeding en natuurvoedingsleefstijl. 

 

In deze 6- daagse cursus, die ook een eerste kennismaking kan zijn met de opleiding Natuurvoedingskundige, wordt een intensieve en brede kennismaking geboden met natuurvoeding en de natuurvoedingsleefstijl. 
 

In de cursus komen antwoorden langs op de volgende vragen:

  • Op welke wijze wordt gezonde voeding geteeld?
  • Wat is natuurvoeding eigenlijk?
  • Hoe doe ik dat, anders eten? Welke producten kies ik en hoe bereid ik ze?
  • En hoe kan ik een ander hierin motiveren? 
  • Welke kruiden (uit eigen tuin) kan ik in de keuken gebruiken?
  • Hoe voel ik mij als ik anders ga eten?
  • Hoe kan ik alert zijn op de verleidingskunsten van de marketeers?
  • Welke invloed heeft dat op bijvoorbeeld mijn energie, of op mijn humeur?

 

Na deze cursus heb je basiskennis over hoe je met natuurvoeding gezonder zou kunnen leven.

 

Doelgroep

  • Iedereen die zijn of haar kennis op het gebied van (natuur)voeding wil uitbreiden of die zich wil oriënteren op de driejarige deeltijdopleiding tot Natuurvoedingskundige
  • Iedereen die een start wil gaan maken met een gezonder voedingspatroon en dit wil doen door te kiezen voor gewoon, lekker eten in plaats van het zoveelste dieet die je toch niet volhoudt
  • Kritische denkers die liever zelf hun mening formuleren dan de voedingsindustrie napraten
  • Koks die zich willen verdiepen in natuurvoeding en het brede scala aan natuurproducten
  • Mensen met een passie voor lekker en gezond eten en die willen weten waarom natuurvoeding een LEVENsmiddel is
  • Therapeuten die zich willen bijscholen op het gebied van natuurvoeding

 

Doel

Meer te weten komen over voeding en natuurvoeding, zodat je de nieuwe kennis kunt toepassen binnen je beroep of met vernieuwde inzichten met voeding kunt omgaan in je privéleven.

 

Na de cursus weet je

  • Welke landbouwvormen er zijn en wat deze betekenen voor voedingskwaliteit
  • Meer over voedingsleer, ook vanuit een holistische visie
  • Hoe de spijsvertering werkt en wat het belang is van verteren
  • Welke producten tot de natuurvoeding behoren
  • Op welke manier je gezondheid kunt beïnvloeden met voeding
  • Hoe je kunt denken over gezondheid en ziekte en de rol van voeding daarin
  • Hoe je lekker kunt koken met natuurvoeding en kruiden
  • Op welke verleidingskunsten van de industrie je alert moet zijn

 

Opzet

De cursus bestaat uit 6 lesdagen waarin de bovengenoemde thema’s worden behandeld en uitgewerkt. Daarbij wordt gewerkt met praktische en interactieve les vormen

 

Docenten

De cursusdagen worden verzorgd door docenten die ook in de 3-jarige opleiding tot Natuurvoedingskundige les geven. Alle docenten hebben een rijke ervaring “in het veld”: naast hun docentschap zijn het ondernemers met passie voor hun vakgebied.

 

Lesprogramma

Download het concept lesprogramma. 

 

Plaats, datum, tijd en kosten

Plaats: Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen

Data: zaterdag 2 en 16 februari, 2, 16 en 30 maart, 6 april

Lestijden: 09.15 tot 16.15 uur

Kosten: € 749,- inclusief koffie/thee, uitgebreid lunchbuffet

 

 

Startdatum 02-02-2019
Einddatum 06-04-2019
Prijs €749,00
€749,00 21

Psst... Wil je deze pagina delen?

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed, openingstijden van de landgoedwinkel en het nieuwste menu van onze chefkok.