Al 40 jaar leidinggevend in biodynamisch

 
 

Permacultuur Driedaagse voorjaar 2019

Startdatum 23-03-2019
Locatie
Kraaybeekerhof
Diederichslaan 25 Driebergen, Urecht 3971 PA Netherlands
Kraaybeekerhof

Let op: het is niet meer mogelijk om in te schrijven voor de Permacultuur Driedaagse dit voorjaar; het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Schrijf je nu in voor de Driedaagse in november 2019. 

 

Permacultuur is één van de mooiste, meest omvattende groene visies op de inrichting van ons leven. Een belangrijk onderdeel vormt de eetbare tuin. En die ga je op verfrissende, logische en ''anders-dan-andere'' wijze inrichten! Bovendien leer je ook delen van je huis en schuur productief te maken. Misschien is een voedselbos(je) zelfs mogelijk…

 

Permacultuur is gebaseerd op duurzame ecosystemen en de praktische toepasbaarheid daarvan in je eigen leefomgeving. Bemoedigend is dat je de principes al direct kunt toepassen én geleidelijk uitbouwen tot iets bijzonders: een heerlijk universum dat Moeder Aarde niet belast maar verrijkt, en waaruit jij lange tijd mag oogsten.

 

In drie zaterdagen geeft docent Alma Huisken (zie onder) je een brede introductie op Permacultuur, en koppelt er praktische toepassingen aan vast.

 

Programma

 

23 maart biedt Alma inzicht in het ontstaan van deze stroming, met achterliggende filosofieën, inclusief de typische  Permacultuur-vocabulaire, zoals sleutelgatpad,  gildes tot ''chop and drop''. Ook onderzoekt ze globaal de haalbaarheid van perma-principes voor jouw persoonlijke omgeving.

 

6 april spitst ze de praktische verwerking van deze principes sterk toe. Hoe kun je jouw huis, tuin en directe leefomgeving zo ''permacultureel'' mogelijk maken? En welke gewassen wil je telen? Een dag die bol staat van plannen smeden.

 

18 mei komt aan bod hoe ver je bent gekomen. Waren je wensen al uitvoerbaar? En hoe ga je verder op het Permacultuurpad? Dit wordt een positieve, praktische dag vol uitwisselingen van elkaars ervaringen, afgerond met stimulerende handreikingen voor de toekomst.

 

Docent

Alma Huisken is eco-hovenier,biodynamisch moestuinder en -imker én permacultuurfan.  Ze is mede-eigenaar van De Groene Luwte in Molenrij, Noord-Groningen. Ook schreef ze ''groene boeken'' als Van het land, Met mest en vork en Dichter bij de bij. Sinds 10 jaar geeft Alma cursussen over biodynamisch moestuinieren en permacultuur.

 

Praktisch

Data: 23 maart, 6 april en 18 mei

Tijden: van 10 uur tot 16 uur

Maximaal aantal deelnemers: 16

Kosten: 395 euro per persoon, inclusief koffie, thee en lunchbuffet

Startdatum 23-03-2019
Locatie
Kraaybeekerhof
Diederichslaan 25 Driebergen, Urecht 3971 PA Netherlands
Kraaybeekerhof
Prijs € 395,00
€ 395,00

Psst... Wil je deze pagina delen?

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed, openingstijden van de landgoedwinkel en het nieuwste menu van onze chefkok.