Al 40 jaar leidinggevend in biodynamisch

 
 

Voedingsleer

 

Natuurvoeding is het product van de BD- landbouw. Natuurvoeding is gezonde, volwaardige en vitale voeding. Om dit te begrijpen en uit te kunnen leggen is het noodzakelijk om de basis voedingsleer onder de knie te krijgen.

 

Om een taal te kunnen spreken, te zingen of te dichten is het noodzakelijk om de woordjes van die taal te kennen, evenals de zinsopbouw.

 

Ook om de feiten van de fabels te onderscheiden is kennis van voedingsleer uiterst nuttig.

 

Deze cursus bestaat uit lessen van het eerste opleidingsjaar Natuurvoedingskundige.

 

Daarom wordt in de lessen ook telkens de brug geslagen tussen de voedingsleer en natuurvoeding. Daarbij worden deelnemers gestimuleerd een kritische houding te ontwikkelen naar alles wat er over voeding wordt gepubliceerd. In de lessen wordt gewerkt vanuit de actualiteit. Van studenten wordt zelfstudie verwacht (gemiddeld 3 uur per les)

 

Inhoud

Na het volgen van de cursus voedingsleer ken of kun je:

  • Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad
  • Verschillende voorlichtingsmodellen die in Nederland gebruikt worden
  • Voedingspatronen binnen Nederland waaronder vegetarisch, veganistisch en antroposofisch
  • Etiketten lezen en weet je wat E- nummers zijn
  • De eiwitrijke voedingsmiddelen en de relatie tot duurzaamheid/ milieu
  • De verschillende (bronnen van) koolhydraten waaronder suikers en voedingsvezels
  • De verschillende (bronnen van) vetten en vetzuren waaronder omega-3, -6 en -9
  • De vitamines, mineralen en bio-actieve stoffen. En ook de belangrijkste natuurlijke bronnen

 

Doelgroep

Deze cursus is voor iedereen die zich de voedingstaal eigen wil maken en tegelijkertijd uitgedaagd wil worden zelf een menig te vormen over voeding;

  • Winkelmedewerkers en –eigenaren die advies aan hun klanten willen geven ondanks of dankzij de hypes
  • Medewerkers, zoals verkopers en brandmanagers, van merkleveranciers of importeurs die trends willen vertalen naar voorlichting over hun producten
  • Iedereen die zich de voedingstaal eigen wil maken

 

Docent

Henny de Lint, (Antroposofisch) Diëtist en Natuurvoedingskundige is gepassioneerd voor natuurvoeding. Al vroeg in haar loopbaan onderkende zij dat natuurvoeding gezonde, volwaardige en vitale voeding is. Dit inzicht deelt ze als docent met studenten (Academie voor natuurgeneeskunde Hilversum, Hogeschool Utrecht, Kraaybeekerhof Academie) en tot voor kort als stafmedewerker in het bedrijfsleven. Ook schreef Henny het boek “De Natuurlijke Gezondheidswijzer” (7e druk). Doordat Henny de reguliere voedingstaal meester is, en zich fanatiek op de hoogte houdt van actuele ontwikkelingen weet ze de brug te slaan tussen reguliere voedingsinzichten en natuurvoeding.

 

Praktisch

  • Van 13.00 tot 16.15 uur: 12 september, 26 september, 31 oktober, 7 november, 21 november, 5 december
  • Prijs 495 euro bij betaling in 1x EN met iDeal. Liever betalen na ontvangst factuur en/of in termijnen? Dan is de investering 549 euro 
  • Bij aanmelding van groepen, korting bespreekbaar mail dan naar academie@kraaybeekerhof.nl
  • Vooraf (12 uur) mee lunchen is mogelijk tegen betaling van 100 euro extra (aangeven in opmerkingen veld)
  • Deelnemen aan het tentamen (9 januari 10.30 – 12.00 uur) 75 euro; opgave uiterlijk laatste lesdag, namelijk 5 december
  • Boeken verplicht:

1. Henny de Lint, De Natuurlijke gezondheidswijzer, Uitgeverij De Kern, 7e druk, ook als e-boek verkrijgbaar; ISBN 9789032514631. De 6e druk kan ook gebruikt worden. (ca. 15 euro)

2. Stegeman, N.E., Voeding bij gezondheid en ziekte, Noordhoff Uitgevers, Groningen, 2017, 7e geheel herziene druk, ISBN 9789001875695. Oudere druk kan helaas niet meer gebruikt worden. (ca 74 euro)

            

            Aanbevolen als extra naslagwerk:

            Frans de Jong, Ons voedsel,

            Fontaine Uitgevers;

            576 pagina’s naslagwerk; ISBN 9789059566323; december 2016; (ca 45 euro)

Startdatum 12-09-2019
Prijs € 495,00
€ 495,00 7

Psst... Wil je deze pagina delen?

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed, openingstijden van de landgoedwinkel en het nieuwste menu van onze chefkok.