Al 40 jaar leidinggevend in biodynamisch

 
 

BD Landbouwcursus Kerk Avezaath Tiel

Startdatum 24-01-2018

Zelf de Landbouwcursus toepassen; dat kan!

 

Voor deze Landbouwcursus is een reductie van 50% op de cursuskosten mogelijk gemaakt door de Iona-Stichting, voor studenten en jongeren met beperkte financiële middelen. Er is ruimte voor 10 personen om hier aanspraak op te maken. Download hier de instructies hoe je hiervoor in aanmerking kunt komen.

 

De basis voor de biodynamische landbouw werd gelegd toen Rudolf Steiner in juni 1924 voor ruim 100 geëngageerde boeren een cursus gaf over antroposofische, geesteswetenschappelijke gezichtspunten voor de landbouw: de Landbouwcursus. De cursus die Rudolf Steiner gaf was aan de éne kant diep spiritueel. Aan de andere kant was de cursus heel praktisch met concrete raadgevingen.

Deze winter willen we de bron van inspiratie die de Landbouwcursus nog steeds in opnieuw ontsluiten. Niet te begrijpen? Niet direct toe te passen? Wij dachten juist van wel!

 

In 1924 reikte Rudolf Steiner de verontruste boeren in acht voordrachten inzichten aangereikt. Inzichten over hoe de boer zelf de beste onderzoeker van zijn bedrijf is, hoe de plantengroei beter begrepen kan worden door de hele kosmos erbij te betrekken, waarom de bemesting vooral om het verzorgen van het leven in de bodem gaat en nog veel meer.

 

De Landbouwcursus is ook nu nog toepasbaar. Ook om 80 jaar BD-Vereniging te vieren wordt op verschillende boerderijen in Nederland en Vlaanderen de Landbouw cursus gegeven. De aanpak is uniek: voor elke plek is een duo gevonden waarbij de een meer de antroposofie als ingang heeft en de ander de eigen praktische ervaring. Die twee rollen zorgen dat wat er ook beweerd wordt, verbonden zal zijn met de dagelijkse praktijk én dat het zo gebracht wordt dat je er zelf aansluiting bij kunt vinden. Ieder heeft zijn eigen kwaliteit en benadering: daarom loont het de moeite te kijken welke locatie/ duo het beste bij jou past.

 

Deze bijzondere reeks Landbouwcursus wordt georganiseerd door de BD-Vereniging en Kraaybeekerhof Academie samen. Om een cursus op locatie door te laten gaan zijn er minimaal 10 deelnemers nodig.

 

De landbouwcursus wordt ook gegeven in Vlaanderen! Klik hier voor de data, locatie, docenten en om je aan te melden.

 

Locatie: Thedinghsweert, Kerk Avezaath Tiel

Locatie adres: Thedinghsweert 25, 4017 NR, Kerk Avezaath Tiel

Docenten: Ellen Winkel en Gerard Brinks

Data: 4x woensdagavond 24 januari, 14 februari, 7 maart, 28 maart

Tijden: 19.00 - 21.30 uur

Kosten: € 195,00

Korting: BD beroepsleden krijgen € 25,00 korting (gebruik kortingscode 2017BDberoep bij inschrijven)

Inschrijving als groep (2 of meer personen) is ook mogelijk. Meld je dan aan via academie@kraaybeekerhof.nl of bel ons op dinsdag, donderdag of vrijdag op 0343-51 29 25

Maximaal aantal deelnemers: NVT

 

Download de flyer met informatie over de landbouwcursus op locatie.

 

Klik hier voor de website van Thedinghsweert in Kerk Avezaath Tiel.

 

Aanvullende informatie:

Elke avond worden 2 voordrachten besproken. Daarbij wordt in de tekst gekeken naar zinnen of thema’s die een inspiratiebron kunnen vormen in ons werk of leven. Gerard Brinks en Ellen Winkel hebben allebei in Wageningen gestudeerd, waar Jan Diek van Mansvelt hen inspireerde het BD-pad op te gaan. Na zijn studie koos Gerard voor de boerenpraktijk. Ruim 20 jaar werkt hij als boer en zorgbegeleider op zorgboerderij Thedinghsweert. Ellen ging na Wageningen communicatief werk doen. Ze schreef oa De aarde zal weer vruchtbaar zijn over geschiedenis van BD-landbouw, was hoofdredacteur van Dynamisch Perspectief en is nu coach voor BD-beroepsontwikkeling.

 

 

Startdatum 24-01-2018
Prijs € 195,00
€ 195,00 10

Psst... Wil je deze pagina delen?