BD Landbouwcursus Noordeloos

Startdatum 31-10-2017

Zelf de Landbouwcursus toepassen; dat kan!

 

Voor deze Landbouwcursus is een reductie van 50% op de cursuskosten mogelijk gemaakt door de Iona-Stichting, voor studenten en jongeren met beperkte financiële middelen. Er is ruimte voor 10 personen om hier aanspraak op te maken. Download hier de instructies hoe je hiervoor in aanmerking kunt komen.

 

De basis voor de biodynamische landbouw werd gelegd toen Rudolf Steiner in juni 1924 voor ruim 100 geëngageerde boeren een cursus gaf over antroposofische, geesteswetenschappelijke gezichtspunten voor de landbouw: de Landbouwcursus. De cursus die Rudolf Steiner gaf was aan de éne kant diep spiritueel. Aan de andere kant was de cursus heel praktisch met concrete raadgevingen.

Deze winter willen we de bron van inspiratie die de Landbouwcursus nog steeds in opnieuw ontsluiten. Niet te begrijpen? Niet direct toe te passen? Wij dachten juist van wel!

 

In 1924 reikte Rudolf Steiner de verontruste boeren in acht voordrachten inzichten aangereikt. Inzichten over hoe de boer zelf de beste onderzoeker van zijn bedrijf is, hoe de plantengroei beter begrepen kan worden door de hele kosmos erbij te betrekken, waarom de bemesting vooral om het verzorgen van het leven in de bodem gaat en nog veel meer.

 

De Landbouwcursus is ook nu nog toepasbaar. Ook om 80 jaar BD-Vereniging te vieren wordt op verschillende boerderijen in Nederland en Vlaanderen de Landbouw cursus gegeven. De aanpak is uniek: voor elke plek is een duo gevonden waarbij de een meer de antroposofie als ingang heeft en de ander de eigen praktische ervaring. Die twee rollen zorgen dat wat er ook beweerd wordt, verbonden zal zijn met de dagelijkse praktijk én dat het zo gebracht wordt dat je er zelf aansluiting bij kunt vinden. Ieder heeft zijn eigen kwaliteit en benadering: daarom loont het de moeite te kijken welke locatie/ duo het beste bij jou past.

 

Deze bijzondere reeks Landbouwcursus wordt georganiseerd door de BD-Vereniging en Kraaybeekerhof Academie samen. Om een cursus op locatie door te laten gaan zijn er minimaal 10 deelnemers nodig.

 

De landbouwcursus wordt ook gegeven in Vlaanderen! Klik hier voor de data, locatie, docenten en om je aan te melden.

 

Locatie: Boerderij Noorderlicht, Noordeloos

Locatie adres: Gorissenweg 1, 4225 ST, Noordeloos

Docenten: Luc Ambagts en Maria Inckmann van Gaalen

Data: 8x dinsdagavond 31 oktober, 14 november, 28 november, 12 november, en in 2018: 2 januari, 16 januari, 30 januari en 13 februari

Tijden: 20.00 - 22.00 uur

Kosten: € 345,00

Korting: BD beroepsleden krijgen € 50,00 korting (gebruik kortingscode 2017BDberoep bij inschrijven)

Inschrijving als groep (2 of meer personen) is ook mogelijk. Meld je dan aan via academie@kraaybeekerhof.nl of bel ons op dinsdag, donderdag of vrijdag op 0343-51 29 25

Maximaal aantal deelnemers: NVT

 

Download de flyer met informatie over de landbouwcursus op locatie.

 

Klik hier voor de website van Boerderij Noorderlicht in Noordeloos.

 

Aanvullende informatie:

Kaasboerderij Noorderlicht won in 2017 de prijs voor de beste belegen boeren- kaas. De boerderij wordt gerund door Maria en Kees van Gaalen, sinds 2008. Daarnaast is Maria bestuurslid van de BD- vereniging. Luc Ambagts heeft wis- en natuurkunde gestudeerd en zeven jaar lesgegeven op de bovenbouw van de Vrije School in Zutphen. Nu is hij werkzaam als beleidsmedewerker bij de BD- vereniging. Daarnaast besteed hij tijd aan onderwijsprojecten en projecten voor beeldende kunst. De BD- landbouw maakte Luc zich eigen door een opleiding van de Warmonderhof te volgen. Thema van de avonden is aan de hand van vragen van de deelnemers, op zoek te gaan naar de eigen ervaring in relatie tot de Landbouwcursus.

 

 

Startdatum 31-10-2017
Prijs € 345,00
€ 345,00 9

Psst... Wil je deze pagina delen?