BD Landbouwcursus Schoorl

Zelf de Landbouwcursus toepassen; dat kan!

 

De basis voor de biodynamische landbouw werd gelegd toen Rudolf Steiner in juni 1924 voor ruim 100 geëngageerde boeren een cursus gaf over antroposofische, geesteswetenschappelijke gezichtspunten voor de landbouw: de Landbouwcursus. De cursus die Rudolf Steiner gaf was aan de éne kant diep spiritueel. Aan de andere kant was de cursus heel praktisch met concrete raadgevingen.

Deze winter willen we de bron van inspiratie die de Landbouwcursus nog steeds in opnieuw ontsluiten. Niet te begrijpen? Niet direct toe te passen? Wij dachten juist van wel!

 

In 1924 reikte Rudolf Steiner de verontruste boeren in acht voordrachten inzichten aangereikt. Inzichten over hoe de boer zelf de beste onderzoeker van zijn bedrijf is, hoe de plantengroei beter begrepen kan worden door de hele kosmos erbij te betrekken, waarom de bemesting vooral om het verzorgen van het leven in de bodem gaat en nog veel meer.

 

De Landbouwcursus is ook nu nog toepasbaar. Ook om 80 jaar BD-Vereniging te vieren wordt op verschillende boerderijen in Nederland en Vlaanderen de Landbouw cursus gegeven. De aanpak is uniek: voor elke plek is een duo gevonden waarbij de een meer de antroposofie als ingang heeft en de ander de eigen praktische ervaring. Die twee rollen zorgen dat wat er ook beweerd wordt, verbonden zal zijn met de dagelijkse praktijk én dat het zo gebracht wordt dat je er zelf aansluiting bij kunt vinden. Ieder heeft zijn eigen kwaliteit en benadering: daarom loont het de moeite te kijken welke locatie/ duo het beste bij jou past.

 

Deze bijzondere reeks Landbouwcursus wordt georganiseerd door de BD-Vereniging en Kraaybeekerhof Academie samen. Om een cursus op locatie door te laten gaan zijn er minimaal 10 deelnemers nodig.

 

Locatie: Boerderij De Noorderhoeve, Schoorl

Locatie adres: Duinweg 125, 1871 AH Schoorl

Docenten: David Borghouts en Dirk Osinga

Data: 8x zaterdagochtend 14 oktober, 4 november, 18 november, 2 december, 16 december, en in 2018: 6 januari, 20 januari en 10 februari

Tijden: 10.00 - 12.30 uur

Kosten: € 345,-

Korting: BD beroepsleden krijgen 50 euro korting (gebruik kortingscode 2017BDberoep bij inschrijven)

Inschrijving als groep (2 of meer personen) is ook mogelijk. Meld je dan aan via academie@kraaybeekerhof.nl of bel ons op dinsdag, donderdag of vrijdag op 0343-51 29 25

Maximaal aantal deelnemers: NVT

 

Download de flyer met informatie over de landbouwcursus op locatie.

 

Klik hier voor de website van Boerderij De Noorderhoeve in Schoorl.

 

Aanvullende informatie:

De Noorderhoeve is een agrarisch leer- werkbedrijf met woonplekken voor maximaal 60 mensen met een langdurige zorgvraag. Daarnaast zijn er 20 leerplekken voor mensen die willen doorstromen naar een opleiding of een baan. Op de boerderij staat vitaliteit van mensen, dieren en planten centraal. In contact met de natuur werken mensen aan hun zelfvertrouwen. Op de Noorderhoeve wordt gewerkt vanuit de antroposofische visie.

David Borghouts heeft de Warmonderhof gedaan en werkt nu ± 17 jaar als veehouder en begeleider in de zorg op De Noorderhoeve.

Dirk Osinga heeft biologie gestudeerd, voelt zich sterk geïnspireerd door de antroposofie en werkt al 40 jaar in de BD landbouw, waarvan 32 jaar op De Noorderhoeve.

Dirk en David willen de Landbouwcursus doornemen en met de vragen die daarbij ontstaan opzoek gaan naar antwoorden die zij met hun eigen levenservaring en de landbouw, kunnen verbinden.

 

 

Startdatum 14-10-2017
Prijs € 345,00
€ 345,00 18

Psst... Wil je deze pagina delen?