Al 40 jaar leidinggevend in biodynamisch

 
 

Landbouw van de toekomst Kollebloem

Startdatum 13-11-2018

De biodynamische landbouw heeft niet alleen een herstellende kracht voor ecosystemen maar ook voor onszelf. De basis van de biodynamische landbouw werd gelegd door de Oostenrijkse geesteswetenschapper Rudolf Steiner. In 1924 hield hij 8 voordrachten aan een select gezelschap van boeren en wetenschappers die de landbouw wilden vernieuwen. Bijna een eeuw geleden dus, en toch nog zeer actueel. Hoe actueel, kun je leren onder inspirerende begeleiding van boer/ tuinder en docent. Op verschillende lokaties in Nederland en Vlaanderen waaronder ook boerderij De Kollebloem, Sint- Lievens- Esse (België). 

 

De Landbouw en de cursus: voor boeren én burgers

De Landbouwcursus vormt de rode draad in deze cursus. Aan bod komt hoe de boer zelf de beste onderzoeker van zijn bedrijf is. Aan de hand van levensprocessen in de landbouw krijg je een beeld hoe alles in de natuur op elkaar is ingespeeld. En aangezien wijzelf onderdeel zijn van de natuur zul je jouw deel van het grotere geheel gaan ervaren. Daarbij ook ervaren dat de Landbouwcursus niet alleen leerzaam is voor iedereen die in de landbouw werkt, maar ook leerzaam is voor iedereen die zich verbonden voelt met de natuur, voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat er te leren valt vanuit de levensprocessen waar boer en tuinder dagelijks mee werken. 

 

De ervaring van de boer/ tuinder is in de cursus van belangrijke inbreng. Deze ervaring maakt de cursus op elke lokatie ook uniek, omdat elk bedrijf zijn eigen individualiteit kent in bedrijfsvoering. 

 

Inschrijven

Voor Vlaanderen, Boerderij De Kollebloem, worden de inschrijvingen afgehandeld via Landwijzer

 

Download hier de cursusflyer

Deze cursus wordt ook gegeven op Landgoed Kraaybeekerhof, Driebergen, Boerderij Moervliet, Breda, Kaasboerderij Noorderlicht, Noordeloos en Urtica De Vijfsprong, Vorden

Startdatum 13-11-2018
Prijs € 100,00
€ 100,00 24

Psst... Wil je deze pagina delen?

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed, openingstijden van de landgoedwinkel en het nieuwste menu van onze chefkok.