Al 40 jaar leidinggevend in biodynamisch

 
 

Natuur in Begeleiding 2019

Coachen en begeleiden in natuur en tuin

 

Hoe kan jij met behulp van natuur en tuin mensen stimuleren verantwoordelijkheid te nemen voor hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Je leert de natuur te gebruiken bij zowel individuele personen als in de begeleiding van groepen.

 

 

Inhoud van de opleiding

Je krijgt inzicht in de wetmatigheden van processen in de natuur, waar de mens onderdeel van is. Je onderzoekt de invloed van natuur en ruimte op je eigen ontwikkeling en die van anderen en ontwikkelt hierover bewustzijn over jezelf. Je leert de wil en het zelfhelende vermogen van jezelf en anderen aan te spreken.

 

De natuur als sleutel voor persoonlijke ontwikkeling

Wij helpen je de geheimen van de natuur te ontdekken waardoor je met beide benen stevig ‘wortelt’ in Moeder Aarde. Je wordt optimaal toegerust om als begeleider, wandelcoach of natuurcoach zelfstandig aan de slag te gaan.

Wat kun je verwachten? Een intensieve, boeiende opleiding met zeer diverse activiteiten en werkvormen, op een adembenemend mooie plek. Bevlogen docenten geven je les met liefde voor alles wat leeft. Er is theorie, maar ook veel aandacht voor de praktijk.

 

Voor wie?

Wil je een eigen instrumentarium ontwikkelen voor het coachen en begeleiden van (groepen) mensen in tuin en natuur? Wil je een carrièreswitch maken, je loopbaan een andere wending geven? Wil je de natuur ervaren, onderzoeken wat zij te bieden heeft en wat haar invloed is op de gezondheid en het welbevinden van mensen? Dan is deze opleiding geknipt voor jou. Laat je verrassen en pluk de dag!

 

De lessen worden gegeven door ervaren docenten die hun kennis hebben getoetst in de praktijk, waaronder Derk Klein Bramel, Ger van de Ven, Wilfried Minne, Iris Bakker, Yoke de Wilde, Aukje Captein, Maarten Moens en verschillende gastdocenten. Studieleider is  Leonie Joosting Bunk. Zij is tevens mentor en begeleidt het proces van de groep.

 

Dag, tijd en kosten


26 dinsdagen (excl. stage en begeleidingsdagen) in 2019 en 2020  
De lesdag begint om 09.30 uur en eindigt om 17.30 uur. 
Kosten € 3495,- inclusief, koffie, thee, lunch. Termijn betaling is mogelijk, daarvoor wordt een toeslag gerekend van 145 euro. 

 

Locatie

Landgoed Kraaybeekerhof, Diederichslaan 25 in Driebergen

 

Meer weten?

Voor meer informatie download hier uitgebreide opleidingsinformatie of de flyer. Het lesrooster met onderwerpen (onder voorbehoud van wijzigingen) vind je hier

 

Startdatum 10-09-2019
Prijs € 3.495,00
€ 3.495,00 4

Psst... Wil je deze pagina delen?

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed, openingstijden van de landgoedwinkel en het nieuwste menu van onze chefkok.