Natuur in Begeleiding 2017

Startdatum 21-02-2017

Begeleiden en coachen in natuur en tuin

Wil je natuur-, wandelcoach of tuintherapeut worden? Mensen verder helpen in hun persoonlijke ontwikkeling met de natuur als inspirerende wegwijzer? Welkom bij de Kraaybeekerhof Academie in Driebergen!

De natuur inspireert, voedt en geeft richting en kracht. En antwoorden op bijna alle levensvragen. Ken je de natuur en je eigen plaats daarin, dan (her)ken je jezelf. Je kunt als coach of therapeut ook anderen helpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Om (weer) te groeien en te bloeien. Als persoon en als professional.

 

De opleiding is gestart op dinsdag 21 februari 2017. In oktober 2017 start weer een vogelvlucht, waarin je in vier dagen erachter kunt komen of deze opleiding iets voor jou is. Kijk hier voor meer informatie.

 

 

De natuur als sleutel voor persoonlijke ontwikkeling

Wij helpen je de geheimen van de natuur te doorgronden waardoor je met beide benen stevig ‘wortelt’ in Moeder Aarde. Je wordt optimaal toegerust om als tuintherapeut, wandelcoach of natuurcoach zelfstandig aan de slag te gaan.

 

Wat je kunt verwachten? Een intensieve, boeiende opleiding met zeer diverse activiteiten en werkvormen. Op een adembenemend mooie plek. Met bevlogen, gecertificeerde docenten met liefde voor alles wat leeft. Er is theorie, maar ook veel aandacht voor de praktijk. Regenkleding mee!

 

Voor wie?

Wil je een carrièreswitch maken? Je loopbaan een andere wending geven? Wil je de natuur ervaren?

Onderzoeken wat zij te bieden heeft? En wat haar invloed is op de gezondheid en het welbevinden van mensen? Wil je een eigen instrumentarium ontwikkelen voor het coachen van mensen in tuin en natuur? Dan is deze opleiding geknipt voor jou. Laat je verrassen en pluk de dag!

 

Inhoud van de opleiding

 • je leert de kracht en wijsheid van de natuur te gebruiken in je trainingen
 • je leert op een andere manier kijken naar jezelf en naar anderen
 • je leert diverse therapeutische werkvormen en methodes kennen
 • je leert een werkomgeving te creëren die aansluit op jouw doelgroepvragen
 • je maakt kennis met duurzame natuur- en landbouwontwikkeling
   

Het lesprogramma

Belangrijke thema's zijn:

 • waarnemen als leidraad voor kennis en levensinzicht
 • natuur- en wandelcoaching als instrument voor persoonlijke ontwikkeling
 • (her)kennen en toepassen van doelgroep-specifieke leervragen en -doelen
 • ontwikkelen van een persoonlijk instrumentarium

De opleiding Natuur in Begeleiding bevat twee stages. Daarnaast doe je een aantal werkbezoeken, krijg je intervisie en worden je studieresultaten getoetst. Want je maakt zelf stageverslagen en je houdt je eigen portfolio bij. Halverwege de opleiding maak je een eerste verslag over een onderwerp binnen het werkveld dat je aanspreekt. In je eindverslag werk je dit verder uit en verzorg je een presentatie aan je studiegenoten.
Spreekt dit je aan? Schrijf je dan snel in!

 

Docententeam

Derk Klein Bramel, Leonie Joosting Bunk, Gabrielle Habets, Loes van de Heuvel, Oscar Jansen, Maarten Moens, Yvon Schuler, Sophie Sliepen, Ger van der Ven, Annette Beerents, Wilfried Minne, Yoke de Wilde en Rosalind Veltman.

 

Vooropleiding

Om de opleiding te kunnen volgen heb je een -liefst- HBO-opleiding voltooid, of heb je werkervaring als professional c.q. werkbegeleider in onderwijs, (geestelijke) gezondheidszorg, therapeut, coach of trainer.  
Weet je niet zeker of jouw opleiding en/of ervaring voldoende is? Of dat jouw werkervaring en persoonlijke leerwensen aansluiten op de opleiding? Neem dan even contact op met studieleider Leonie Joosting Bunk. Ze is bereikbaar op 06 236 438 34 of via e-mail.
 

Deelnemers

De opleiding is bestemd voor iedereen die de mogelijkheden en de invloed van de natuur op de gezondheid en het welbevinden van mensen wil onderzoeken en ervaren en die een eigen instrumentarium wil ontwikkelen voor het coachen en begeleiden van mensen in natuur en tuin. Uiterst geschikt als je een carrièreswitch wilt maken of je loopbaan een andere wending wilt geven.

 

Studiebelasting

 • 27 lesdagen verdeeld over 1,5 jaar; 10 stagedagen
 • voorbereiding lessen en verwerking lesstof: ca 4 uur per week
 • 2 stageverslagen
 • 1 tussenverslag
 • 1 eindverslag
 • portfolio

 

Data, tijd en kosten

 • 27 dinsdagen (excl. 10 stagedagen), Start  21 feb, 7 en 21 maart, 4 en 18 apr, 23 mei, 13 en 27 juni, 12 en 26 sept, 10 en 31 okt, 14 en 28 nov, 12 dec, en in 2018: 9 en 23 jan, 6 en 13 feb, 6 en 20 mrt, 3 en 17 apr, 8 en 22 mei, 5, 19 en 26 juni
 • lesdagen van 09.30 uur tot 17.30 uur
 • kosten € 3.495,- inclusief, koffie, thee, lunch en inschrijfgeld
 • met deelname aan Natuur in Begeleiding, in Vogelvlucht krijg je € 125 korting op de opleiding Natuur in Begeleiding

 

Locatie

Landgoed Kraaybeekerhof, Diederichslaan 25 in Driebergen

 

Meer weten?

Voor meer informatie: Klik hier voor de folder

 

Startdatum 21-02-2017
Prijs € 3.495,00
€ 3.495,00 8

Psst... Wil je deze pagina delen?