Al 40 jaar leidinggevend in biodynamisch

 
 

Natuurvoedingskundige

Startdatum 12-09-2019

Onze leefstijl heeft invloed op onze gezondheid en onze veerkracht: onze vitaliteit. Leefstijl wordt gekenmerkt door een aantal factoren, waarvan voeding één is.

Na de opleiding ben je voedingsdeskundige. In 3 jaar leer je over natuurvoeding, de relatie met natuurvoeding en de landbouw en de relatie van voeding met gezondheid en leefstijl.

 

Voor wie is deze opleiding?

  • Therapeuten of diëtisten die zich willen verdiepen in natuurvoeding
  • Medewerkers van (natuurvoedings-)winkels die klanten degelijk willen adviseren, voorbij de hypes en fabels
  • Koks die zich willen verdiepen in natuurvoeding
  • Iedereen die zich wil verdiepen in gezonde voeding en mogelijk in de toekomst hier ook beroepsmatig mee aan de slag wil


Werken als natuurvoedingskundige

Het werkveld van de natuurvoedingskundige is divers. Er zijn oud- studenten die een eigen adviespraktijk zijn gestart, betrokken zijn bij productontwikkeling, (kook)workshops of cursussen geven of schrijven. We hebben ook koks als student gehad, die nu bij hun menu samenstelling meer natuurvoeding inbrengen. Ook hebben verschillende natuurvoedingswinkeliers of –producenten deze opleiding tot voedingsdeskundige gedaan.

 

 

Wat je kunt na de opleiding

  • Informeren en adviseren over natuurvoeding
  • Bijdragen aan productontwikkeling
  • Voedingsadviezen verdiepen vanuit het perspectief van natuurvoeding
  • Voorlichting geven over de relatie tussen natuurvoeding en duurzame gezondheid van mens en aarde

 

Na de opleiding, en ook al tijdens de opleiding, zal je een stuk creatiever worden bij het kiezen van je voedsel. Je zult ontdekken dat ondanks een overkill aan aanbod in de supermarkt, de gemiddelde Nederlander toch heel eenzijdig eet en veelal niet zo milieubewust. Alleen al deze verrijking koesteren studenten na hun opleiding. Eten is namelijk ook en vooral plezierig en sociaal.

 

Unieke Academie, unieke opleiding

Kraaybeekerhof Academie bestaat meer dan 40 jaar en is verbonden met Landgoed Kraaybeekerhof. Rode draad van Academie en Landgoed is inspireren; tot duurzaam leven. De Academie biedt hiervoor naast opleidingen ook cursussen en studiedagen aan.
 

In tegenstelling tot andere aanbieders, kiest Kraaybeekerhof Academie uitsluitend voor contactonderwijs. Studenten leren niet alleen van docenten, maar ook vanuit groepsdynamiek. Daarbij draagt de plek, Landgoed Kraaybeekerhof, ook bij. Op het Landgoed wordt biodynamisch gewerkt.

Alleen Kraaybeekerhof Academie maakt nadrukkelijk de verbinding tussen natuurvoeding en de biodynamische landbouw.
 

Tenslotte onderscheidt onze opleiding Natuurvoedingskundige zich van andere aanbieders doordat gewerkt wordt vanuit een holistische visie: de mens als onderdeel van een groter geheel.

 

Uitgebreide informatie

Download uitgebreide opleidingsinformatie.

Of kom naar een informatiebijeenkomst: 4 mei, 15 juni of 21 augustus. 

 

Investering

Per opleidingsjaar €2995,- (inclusief koffie/ thee, lunch)

 

Voor het eerste jaar geldt een vroegboek korting van 100 euro, bij inschrijven voor 15 juli 2019. Ook krijgen oud-cursisten van natuurvoeding in een Notendop (2019) 125 euro korting.

 

Bij betaling in 1x geldt eveneens een korting van 100 euro.

 

Lestijden

Van 10.30 uur tot 16.15 uur.

Bij voldoende belangstelling kan er een groep gestart worden van 8.45 tot 15.15 uur. Bij belangstelling voor deze tijden graag een opmerking toevoegen bij inschrijven.

De opleidingsflyer kun je hier downloaden. 

 

 

Startdatum 12-09-2019
Prijs € 2.995,00
€ 2.995,00 28

Psst... Wil je deze pagina delen?

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed, openingstijden van de landgoedwinkel en het nieuwste menu van onze chefkok.