Al 40 jaar leidinggevend in biodynamisch

 
 

Studiedagen Academie Kraaybeekerhof

03
mrt

Wanneer je kind of een andere huisgenoot ziek is, dan wil je daar graag iets voor doen. Alleen maar de dokter bellen of medicijnen toedienen is dan niet genoeg voor je gevoel. Maar jammer genoeg merk je dan vaak dat je met lege handen staat. Je wilt wel iets doen ter verlichting van de ziekteverschijnselen en ter bevordering van het herstel, maar wát dan? Tijdens deze studiedag geven Aart van der Stel en Ruth Cooiman praktische lessen in handelingen en toepassingen bij ziekenverzorging in de thuissituatie.

€ 149,00 14

07
mrt

Tijdens de opleiding Barstensvol Leven worden bepaalde lessen opengesteld voor toehoorders. Op 7 maart wordt de 'Bodem Beleefdag' van Jan Weijsenfeld en Jan Dirk van der Voort opengesteld. Een les waarin je wordt meegenomen door de diverse bodems van Nederland en leert hoe je hier als biodynamisch tuinder mee kunt werken.

€ 129,00 20

17
mrt

Wat is het verschil tussen regulier imkeren en biologisch-dynamisch imkeren? Welke bijzondere band is er tussen de aarde, de mens en de bijen? In één dag geven we je een idee van de belangrijkste kenmerken van de BD-imkerpraktijk en daarbij horende achtergronden.

Deze dag wordt georganiseerd op 17 maart en op 27 oktober.

€ 95,00 9

24
mrt

Themadag Voedingssupplementen binnen natuurvoedingsadviezen. (NIEUWE DATUM)

Voedingssupplementen dragen volgens de Gezondheidsraad (2015) niet bij aan het terugdringen van chronische ziekten. Maar wie eet dagelijks volgens de nieuwe richtlijnen goede voeding van dezelfde Gezondheidsraad? Meningen lopen sterk uiteen en de consument raakt in verwarring. Tijdens deze themadag gaan we dieper in op voedingssupplementen binnen natuurvoeding en hoe hierover te adviseren.

€ 149,00 12

24
mrt

Zuurdesembrood: trendy en hot? Of is het eigenlijk gewoon het beste brood dat je kunt maken, eten en verteren? Niet van gisteren, maar al eeuwen lang. Leer als thuisbakker tijdens deze cursusdag de praktijk van echt zuurdesembrood bakken. Te volgen op 24 maart 2018.

€ 125,00 12

25
mrt

In 2018 keert docent Maartje Gruter terug met diverse workshops rondom kruiden. Van liefsdeskruiden tot de relatie tussen kruiden en temperamenten, alles komt aan bod. Leer kruiden toepassen op vele manieren in jouw eigen leven, bijvoorbeeld in je voeding, maar ook in cosmetica. Vanaf maart tot en met juli zijn diverse workshops te volgen.

€ 40,00 15

15
apr

Je hebt eerder een cursus Biodynamisch Imkeren gevolgd bij Jos Willemse en wilt weten hoe het je medecursisten vergaan is? Zelf je ervaringen met de bijen delen? Of nog meer tips, aanwijzingen of verhalen horen van Odin imker Jos Willemse? 
Kom dan op 15 april naar de Imker Terugkommiddag met Jos Willemse!

€ 17,50 26

18
apr

Tijdens de opleiding Barstensvol Leven worden bepaalde lessen opengesteld voor toehoorders. Op 18 april wordt de les 'Vitaliteit van voeding' van Petra Essink, Paul Doesburg en Roelant de Vletter opengesteld. Een les over de vitale relatie tussen mens, plant en levensprocessen, over de kristallisatie van vitaliteit in het voedingsgewas en over de stijgbeeldmethode waarmee bijzondere levenskracht van voeding tot verschijning komt.

€ 129,00 19

14
juli

In dit kruidenweekend maak je een reis door de tuinen van het landgoed en ontdek je de boeiende wereld van kruiden. Je luistert naar de verhalen over medicinale werkzaamheid. Je proeft, ruikt, plukt en maakt een aantal heerlijke kruiden- producten. Je gaat naar huis met een tas vol kennis, producten en een mooie beleving.

Dit weekend wordt ook gegeven op 28 en 29 juli.

€ 195,00 18

28
juli

In dit kruidenweekend maak je een reis door de tuinen van het landgoed en ontdek je de boeiende wereld van kruiden. Je luistert naar de verhalen over medicinale werkzaamheid. Je proeft, ruikt, plukt en maakt een aantal heerlijke kruiden- producten. Je gaat naar huis met een tas vol kennis, producten en een mooie beleving.

Dit weekend wordt ook gegeven op 14 en 15 juli.

€ 195,00 20

19
sept

Tijdens de opleiding Barstensvol Leven worden bepaalde lessen opengesteld voor toehoorders. Op 19 september wordt de dag over 'Etherkrachten en elementenwezens' van Jan Weijsenfeld en Rosalind Veltman opengesteld. Een les over bijzondere levenskrachten, ethersoorten en elementenwezens.

€ 129,00 20

10
okt

Tijdens de opleiding Barstensvol Leven worden bepaalde lessen opengesteld voor toehoorders. Tijdens de dagen 15 en 16 in de opleiding, 10 en 31 oktober 2018, worden de lessen 'Waarnemen van vitaliteit door Euritmie' van Wieger Veerman opengesteld. In deze tweedaagse ontdek je de bijzondere wereld van de vitaliteit van je eigen lichaam.

€ 149,00 19

27
okt

Wat is het verschil tussen regulier imkeren en biologisch-dynamisch imkeren? Welke bijzondere band is er tussen de aarde, de mens en de bijen? In één dag geven we je een idee van de belangrijkste kenmerken van de BD-imkerpraktijk en daarbij horende achtergronden.

Deze dag wordt georganiseerd op 17 maart en op 27 oktober.

€ 95,00 16

14
nov

Tijdens de opleiding Barstensvol Leven worden bepaalde lessen opengesteld voor toehoorders. Op 14 november en 12 december worden de lessen 'Hemelkunde' van Peter Evers opengesteld. In deze tweedaagse workshop ga je op zoek naar de grotere samenhangen van ons planetenstelsel. Deze dagen vallen in de namiddag en avond en zijn inclusief diner.

€ 159,00 20

28
nov

Tijdens de opleiding Barstensvol Leven worden bepaalde lessen opengesteld voor toehoorders. Tijdens de dag 18, op 28 november, wordt de 'Preparatenbeleefdag' van Derk Klein Bramel en Gineke de Graaf opengesteld. In deze les ontdek je diverse preparaten kennen, hoe ze gemaakt worden, hoe ze werken en waarom ze zo waardevol zijn.

€ 129,00 20

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed, openingstijden van de landgoedwinkel en het nieuwste menu van onze chefkok.

Bekijk de laatste nieuwsbrief >

Informatiedagen over de opleidingen

- Natuurvoedingskundige (start 14 september 2018)

- De Wereld van Kruiden (start 8 september 2018)

Zaterdag 24 februari 2018 tussen 12.00 uur en 16.00 uur

We combineren dit met de Zadenruilbeurs die ook op 24 februari op het landgoed te vinden is, dus je bent van harte welkom om bij onze kraam langs te lopen.

Meld je aan

 

Natuur waarnemen
leert ons
denken,
proeven
en groeien

Terugkerend aanbod


 • Hoe begeleid je mensen in de buitenlucht vanuit hun eigen specifieke wensen en kwaliteiten? Deze korte cursus is een opmaat voor de opleiding Natuur in Begeleiding, maar ook los te volgen. De opleiding is op 13 februari 2018 weer van start gegaan. Houdt onze website in de gaten voor de nieuwe datum van Begeleiding in vogelvlucht, die waarschijnlijk in september 2018 zal plaatsvinden.

 • Barstensvol Leven!
  Leer over de kracht van biologisch dynamische landbouw en de vitaliteit van voeding. Dit inspiratie jaar voor iedereen is op 31 januari 2018 van start gegaan. Wil je toch één of meerdere dagen bijwonen? Kijk dan voor de beschikbare toehoordersdagen die onder de studiedagen staan vermeld. 

 • Natuurvoedingskundige
  De informatie voor de opleiding die op 14 september 2018 begint is bekend. Profiteer van korting bij vroegboeking.
  Je leert mensen met deze opleiding bewust te worden van gezondheid en hen aan hun vitaliteit te laten werken.

 • De Wereld van Kruiden
  Deze veelzijdige en inspirerende opleiding start weer op 8 september 2018.
  Je creativiteit wordt aangesproken en het contact met de natuur wordt vergroot.

 • Natuurvoeding in een Notendop
  Leer in korte tijd de vele kanten van natuurvoeding kennen! Gezond zijn vinden we belangrijk, terwijl door onze hectische levensstijl juist allerlei klachten kunnen ontstaan. Deze cursus start weer op 9 maart 2018.

 • De Zonnehoed - Een weekend vol kruiden
  Jaarlijks keert Maartje Gruter terug met het kruidenweekend, waarin je een reis maakt door de tuinen van het landgoed en de boeiende wereld van kruiden ontdekt. Het weekend komt twee keer terug in 2018 en wel op 14 en 15 juli en op 28 en 29 juli.

 • Moestuincursus (BD tuinieren)
  Op 20 januari 2018 is de nieuwe moestuincursus en weer van start gegaan. Daarin leer hoe je het hele jaar door kunt genieten van biologisch geteelde groente en fruit. Houdt onze website in de gaten voor de nieuwe cursus die start in januari 2019.

 • Biologisch dynamisch imkeren 
  In 6 zaterdagen leert Jos Willemse je alles over de wereld van de bijen. In de bijentuin op ons landgoed ga je aan de slag en leer je hoe een BD-imker te werk gaat en wat dit voor effect heeft op de bijen. De cursus start in 2018 op 21 april.

 

Studiedagen

Deze studiedagen liggen in het verlengde van de opleidingen. Soms specifiek bedoeld als nascholing en zeker ook geschikt voor studenten omdat het een verbreding van de opleiding betekent. 

 

Ook in 2018 wordt de succesvolle Zuurdesembroodbakdag weer twee keer gegeven. Op 24 maart en 3 november ben je weer van harte welkom om je schort voor te binden en zuurdesembrood te komen bakken. Een leuke dag, ook om met een groep te doen.

 

Tuinieren in de ziel keert terug in het voorjaar. Houd onze website in de gaten wanneer deze eendaagse weer wordt gehouden. Een dag om te wieden, op te ruimen en te zien wat er opkomt in de tuin van je ziel. 

 

Vanaf maart tot en met juli 2018 zijn er weer diverse kruidenworkshops te volgen onder leiding van Maartje Gruter. Workshops van één dagdeel met diverse onderwerpen. Van wilde kruiden tot kruiden en temperatmenten. Liefdeskruiden en cosmetica. En ontdek de wereld van de kruiden. Op 25 maart 2018 start de eerste en de workshops zijn individueel te volgen. 

 

Wil jij in één dag kennis maken met biodynamisch imkeren? Dat kan tijdens de Intense imker 1-daagse! In 2018 organiseren we deze dag twee keer en wel op 17 maart en op 27 oktober.

 

Op 15 april organiseren we een Imker terugkommiddag voor ex-cursisten die eerder een cursus Biodynamisch Imkeren bij Jos Willemse hebben gevolgd. 

 

Bekijk hier ons volledige studiedagenaanbod.

 

Nieuw

Binnen de opleiding Barstensvol Leven worden enkele lessen opengesteld voor toehoorders. De eerste dagen zijn bekend: 
7 maart is dag 3 binnen de opleiding opengesteld, de Bodem Beleefdag met Jan Weijsenfeld en Jan Dirk van der Voort.
Op 18 april is lesdag 6 opgengesteld over Vitaliteit van voeding. Door Petra Essink en Paul Doesburg (auteurs van het boek Barstensvol Leven) en Roelant de Vletter.
19 september kun je lesdag 13 over Etherkrachten en elementenwezens van Jan Weijsenfeld en Rosalind Veltman bijwonen.
10 en 31 oktober is de tweedaagse Waarnemen van vitaliteit door euritmie van Wieger Veerman opengesteld.
Op 28 november vindt de Preparantenbeleefdag onder begeleiding van Derk Klein Bramel en Gineke de Graaf plaats.
14 november en 12 december kun je deelnemen aan de tweedaagse Hemelkunde van Peter Evers.

 

Op 3 maart nemen Aart van der Stel en Henny de Lint je mee tijdens de themadag Verpleegkunde Thuis door tal van onderwerpen hoe je zelf meer kunt doen voor de verzorging van een zieke geliefde, kind, of huisgenoot. 

 

Hoe ga je om met voedingssupplementen binnen natuurvoedingsadviezen? Dat is de vraag die behandeld wordt tijdens den nieuwe themadag Voedingssupplementen binnen natuurvoedingsadviezen die op 24 maart 2018 wordt georganiseerd. Alf Knutzen en Henny de Lint nemen behandelen diverse onderwerpen rondom supplementen en hoe hiermee om te gaan.

 

Nieuw in 2018 is de voorjaarscursus Kruiden die start op 28 maart a.s. In vijf dagdelen worden wilde kruiden inzichtelijjk gemaakt door kennis, beleving en toepassing. En dit natuurlijk onder begeleiding van docent Maartje Gruter.

 

Op 14 mei 2018 start de nieuwe cursus Antroposofie en voeding. Deze cursus in 4 dagdelen is bedoeld voor therapeuten, verpleegkundigen en artsen uit het antroposofisch werkveld. Deze cursus is ook voor andere geïnteresseerden opgengesteld. Antroposofische voorkennis is wel van belang. 

 

 

Kraaybeekerhof op andere locaties / Kraaybeekerhof op maat

Ook in 2018 is de BD Imkercursus op locatie te volgen en deze keer op de biologische boerderij De Beersche Hoeve in Middelbeers. Vanaf 14 april 2018 wordt de cursus 6 zaterdagen lang door Jos Willemse verzorgt. Deze cursus start op 21 april ook in Driebergen op Landgoed Kraaybeekerhof.

 

Wilt u ook een cursus of studiedag voor uw team organiseren. Of heeft u een geschikte BD locatie voor het organiseren van cursussen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

"Het programma is erg in de smaak gevallen bij alle deelnemers. Ook de kennismaking met het BD gedeelte aarde gemakkelijk, mede omdat de theorie tijdens de eerst presentatie begrijpelijk werd uitgelegd.Ook leuk dat de deelnemers allemaal een flesje zelfgemaakte kruidenolie mochten meenemen."

Psst... Wil je deze pagina delen?