Studiedagen Academie Kraaybeekerhof

02
dec

Themadag Microbioom: vanuit antroposofisch en natuurgeneeskundig perspectief. binnen de natuurgeneeskunde worden probiotica al voorgeschreven sinds de jaren 70. Men sprak toen over '' Symbiontentherapie' om de darmflora te verbeteren. Tegenwoordig hebben we het over het microbioom, probiotica en prebiotica. Tijdens deze studiedag behandelen we alles rondom microbioom.

€ 149,00 1

07
dec

De studiemiddag voeding Barstensvol Leven gaat over de vitale relatie tussen mens, plant en levensprocessen. In deze workshop wordt het veelgehoorde advies eet gevarieerd verdiept. Na afloop begrijp je waarom het eten van wortel-, blad-, én vruchtgewassen je een gevarieerd scala aan levenskrachten biedt. Én krijg je handvatten om dit principe in de verschillende seizoenen toe te passen op jouw dagelijkse menu.

€ 59,00

13
jan

Themadag Voedingssupplementen binnen natuurvoedingsadviezen.

Voedingssupplementen dragen volgens de Gezondheidsraad (2015) niet bij aan het terugdringen van chronische ziekten. Maar wie eet dagelijks volgens de nieuwe richtlijnen goede voeding van dezelfde Gezondheidsraad? Meningen lopen sterk uiteen en de consument raakt in verwarring. Tijdens deze themadag gaan we dieper in op voedingssupplementen binnen natuurvoeding en hoe hierover te adviseren.

€ 149,00 16

27
jan

In navolging van de succesvolle workshop in oktober 2017 organiseert Kraaybeekerhof Academie de workshop Hemelkunde nogmaals in januari. Een workshop over de relatie van de planeten met ons eigen leven. Je bekijkt onder andere de grotere samenhang van ons planetenstelsel en beleeft dat wij opgenomen zijn in een groter organisme. En dat onder kundige begeleiding van docent Peter Evers.

€ 95,00 16

24
mrt

Zuurdesembrood: trendy en hot? Of is het eigenlijk gewoon het beste brood dat je kunt maken, eten en verteren? Niet van gisteren, maar al eeuwen lang. Leer als thuisbakker tijdens deze cursusdag de praktijk van echt zuurdesembrood bakken. Te volgen op 24 maart 2018.

€ 125,00 13

De workshopdag Tuinieren in de ziel vond ik een verrassend mooie en diepgaande dag. Rosalind was goed in staat te spiegelen wat er gaande is in me. Wat ik erg waardeerde, naast de schitterende locatie!!, was de grote verscheidenheid aan oefeningen die zowel in de tuin als binnen in het leslokaal plaatsvonden. Waarbij ik spelenderwijs en met aandacht meer contact maakte met diepere lagen in mezelf. Verrassend en ontroerend.  Het heeft me meer zicht gegeven op een belemmering in mezelf ik voel een bereidheid om actie te ondernemen in het veranderen van dit patroon.
 

Een hartelijke groet, Sandra

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed, openingstijden van de landgoedwinkel en het nieuwste menu van onze chefkok.

Bekijk de laatste nieuwsbrief >

Informatiedagen over de opleidingen

- Barstensvol Leven (Start 31 januari 2018)

- Natuur in Begeleiding (Start 13 februari 2018)

- Natuurvoedingskundige

- De Wereld van Kruiden

Vrijdag 24 november om 16.00 uur; stuur ons een e-mail als je erbij wilt zijn!

 

Meld je aan

 

Natuur waarnemen
leert ons
denken,
proeven
en groeien

Terugkerend aanbod


 • Hoe begeleid je mensen in de buitenlucht vanuit hun eigen specifieke wensen en kwaliteiten? Deze korte cursus is een opmaat voor de opleiding Natuur in Begeleiding, maar ook los te volgen. 16 september 2017 is deze vierdaagse weer gestart. De opleiding start weer op 13 februari 2018.

 • Barstensvol Leven!
  Leer over de kracht van biologisch dynamische landbouw en de vitaliteit van voeding.
  Een inspiratie jaar voor iedereen die 31 januari 2018 weer van start gaat.

 • Natuurvoedingskundige
  De informatie voor de opleiding die op 14 september 2018 begint is bekend. Profiteer van korting bij vroegboeking.
  Je leert mensen met deze opleiding bewust te worden van gezondheid en hen aan hun vitaliteit te laten werken.

 • De Wereld van Kruiden
  Deze veelzijdige en inspirerende opleiding is 9 september 2017 weer gestart.
  Je creativiteit wordt aangesproken en het contact met de natuur wordt vergroot.

 • Natuurvoeding in een Notendop
  Leer in korte tijd de vele kanten van natuurvoeding kennen! Gezond zijn vinden we belangrijk, terwijl door onze hectische levensstijl juist allerlei klachten kunnen ontstaan. Deze cursus start weer op 9 maart 2018.

 • De Zonnehoed - Een weekend vol kruiden
  Jaarlijks keert Maartje Gruter terug met het kruidenweekend, waarin je een reis maakt door de tuinen van het landgoed en de boekende werekd van kruiden ontdekt. Het weekend vond dit jaar op 29 en 30 juli plaats. Houd onze agenda in de gaten voor de planning in 2018.

 • Moestuincursus (BD tuinieren)
  Op 20 januari 2018 start de nieuwe moestuincursus en wees er snel bij, want vol = vol.
  Leer hoe je het hele jaar door kunt genieten van biologisch geteelde groente en fruit.

 • Biologisch dynamisch imkeren 
  In 6 zaterdagen leert Jos Willemse je alles over de wereld van de bijen. In de bijentuin op ons landgoed ga je aan de slag en leer je hoe een BD-imker te werk gaat en wat dit voor effect heeft op de bijen. De cursus start in 2018 op 21 april.

 

Studiedagen

Deze studiedagen liggen in het verlengde van de opleidingen. Soms specifiek bedoeld als nascholing en zeker ook geschikt voor studenten omdat het een verbreding van de opleiding betekent. 

 

Ook in 2018 wordt de succesvolle Zuurdesembroodbakdag weer twee keer gegeven. Op 24 maart en 3 november ben je weer van harte welkom om je schort voor te binden en zuurdesembrood te komen bakken. Een leuke dag, ook om met een groep te doen.

 

Tuinieren in de ziel keert terug in het voorjaar. Houd onze website in de gaten wanneer deze eendaagse weer wordt gehouden. Een dag om te wieden, op te ruimen en te zien wat er opkomt in de tuin van je ziel. 

 

In oktober hebben wij een eerste succesvolle workshop Hemelkunde georganiseerd onder begeleding van Peter Evers. Een workshop waarin je ontdekt wat de relatie van de planeten met ons eigen leven is. Wij organiseren deze dag weer op 27 januari 2018.

 

Bekijk hier ons volledige studiedagenaanbod.

 

Nieuw

2 december organiseren wij de themadag Microbioom, waarbij we vanuit antroposofisch en natuurgeneeskundig perspectief het microbioom behandelen, onder leiding van Aart van der Stel en henny de Lint.

 

Op 7 december vindt de studiemiddag Voeding Barstensvol Leven! plaats. Een middag over de vitale relatie tussen mens, plant en levensprocessen met Petra Essink, auteur van het boek Barstensvol Leven, een pleidooi voor vitale voeding en Ilse Beurskens - Van den Bosch, beide als docent verbonden aan Kraaybeekerhof Academie. Deze middag wordt georganiseerd in samenwerking met Antroposofie Magazine.

 

Hoe ga je om met voedingssupplementen binnen natuurvoedingsadviezen? Dat is de vraag die behandeld wordt tijdens den nieuwe themadag Voedingssupplementen binnen natuurvoedingsadviezen die op 13 januari 2018 wordt georganiseerd. Alf Knutzen en Henny de Lint nemen behandelen diverse onderwerpen rondom supplementen en hoe hiermee om te gaan.

 

 

Kraaybeekerhof op andere locaties / Kraaybeekerhof op maat

Vanaf oktober zijn op meerdere locaties BD-landbouwcursussen op locatie die de BD-vereniging in samenwerking met Kraaybeekerhof Academie georganiseerd. Onder 'Op andere locatie' vind je een overzicht van alle locaties en op welke data deze starten, in de volgende plaatsen: Kerk Avezaath Tiel, Noordeloos en Vorden. Op alle locaties is nog plek en studenten en jongeren met klein budget kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding van 50% door de Iona-stichting.

 

Door Kraaybeekerhof academie worden scholings activiteiten gefaciliteerd op andere locaties, zoals afgelopen jaar de BD imkercursus op BD boerderij de Zonnehorst in Punthorst.  Het is ook mogelijk om trainingen op maat te organiseren voor bedrijven of vrijwilligersgroepen. Zo verzorgden we een BD orientatiecursus voor de vrijwilligers van de Dakakker in Rotterdam en cursus 'natuur in zorg en begeleiding' voor  een zorgboerderij in oprichting. 

 

Wilt u ook een cursus of studiedag voor uw team organiseren. Of heeft u een geschikte BD locatie voor het organiseren van cursussen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

"Het programma is erg in de smaak gevallen bij alle deelnemers. Ook de kennismaking met het BD gedeelte aarde gemakkelijk, mede omdat de theorie tijdens de eerst presentatie begrijpelijk werd uitgelegd.Ook leuk dat de deelnemers allemaal een flesje zelfgemaakte kruidenolie mochten meenemen."

Psst... Wil je deze pagina delen?