Al 40 jaar leidinggevend in biodynamisch

 
 

Studiedagen Academie Kraaybeekerhof

Inschrijfformulier

Voor opleiding / cursus: 

Zuurdesembrood bakken nov 2018

Deelnemers
Informatie deelnemer(s)
Factuuradres

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed, openingstijden van de landgoedwinkel en het nieuwste menu van onze chefkok.

Bekijk de laatste nieuwsbrief >

Informatiedagen over de opleidingen

- De Wereld van Kruiden (start 8 september 2018)

- Natuurvoedingskundige (start 14 september 2018)

- Natuur in Begeleiding in Vogelvlucht (start 15 september 2018)

 

Op zaterdag 1 september is er een speciale informatiedag over de opleiding natuurvoedingskundige

Kom en stel de vragen die je nog hebt over de opleidingen natuurvoedingskundige op de Kraaybeekerhof. Beleef tevens het landgoed waarop je de lessen zult volgen.

 

Meld je aan

 

"Natuur waarnemen
leert ons
denken,
proeven
en groeien"

Terugkerend aanbod


 • Hoe begeleid je mensen in de buitenlucht vanuit hun eigen specifieke wensen en kwaliteiten? Deze korte cursus is een opmaat voor de opleiding Natuur in Begeleiding, maar ook los te volgen. De opleiding is op 13 februari 2018 weer van start gegaan. De cursus beslaat vier zaterdagen van 10.00 tot 17.00 uur. De data zijn 15 en 29 september eb 6 en 13 oktober

 • Barstensvol Leven!
  Leer over de kracht van biologisch dynamische landbouw en de vitaliteit van voeding. Dit inspiratie jaar voor iedereen is op 31 januari 2018 van start gegaan. Wil je toch één of meerdere dagen bijwonen? Kijk dan voor de beschikbare toehoordersdagen die onder de studiedagen staan vermeld. 

 • Natuurvoedingskundige
  De informatie voor de opleiding die op 14 september 2018 begint is bekend. Profiteer van korting bij vroegboeking.
  Je leert mensen met deze opleiding bewust te worden van gezondheid en hen aan hun vitaliteit te laten werken.

 • De Wereld van Kruiden
  Deze veelzijdige en inspirerende opleiding start weer op 8 september 2018.
  Je creativiteit wordt aangesproken en het contact met de natuur wordt vergroot.

 • Natuurvoeding in een Notendop
  Leer in korte tijd de vele kanten van natuurvoeding kennen! Gezond zijn vinden we belangrijk, terwijl door onze hectische levensstijl juist allerlei klachten kunnen ontstaan. Deze cursus start weer op 9 maart 2018.

 • De Zonnehoed - Een weekend vol kruiden
  Jaarlijks keert Maartje Gruter terug met het kruidenweekend, waarin je een reis maakt door de tuinen van het landgoed en de boeiende wereld van kruiden ontdekt. Het weekend komt twee keer terug in 2018 en wel op 14 en 15 juli en op 28 en 29 juli.

 • Moestuincursus (BD tuinieren)
  Op 20 januari 2018 is de nieuwe moestuincursus en weer van start gegaan. Daarin leer hoe je het hele jaar door kunt genieten van biologisch geteelde groente en fruit. Houdt onze website in de gaten voor de nieuwe cursus die start in januari 2019.

 • Biologisch dynamisch imkeren 
  In 6 zaterdagen leert Jos Willemse je alles over de wereld van de bijen. In de bijentuin op ons landgoed ga je aan de slag en leer je hoe een BD-imker te werk gaat en wat dit voor effect heeft op de bijen. De cursus start in 2018 op 21 april.

 

Studiedagen

Deze studiedagen liggen in het verlengde van de opleidingen. Soms specifiek bedoeld als nascholing en zeker ook geschikt voor studenten omdat het een verbreding van de opleiding betekent. 

 

Ook in 2018 wordt de succesvolle Zuurdesembroodbakdag weer twee keer gegeven. Op 24 maart en 3 november ben je weer van harte welkom om je schort voor te binden en zuurdesembrood te komen bakken. Een leuke dag, ook om met een groep te doen.

 

Vanaf maart tot en met juli 2018 zijn er weer diverse kruidenworkshops te volgen onder leiding van Maartje Gruter. Workshops van één dagdeel met diverse onderwerpen. Van wilde kruiden tot kruiden en temperatmenten. Liefdeskruiden en cosmetica. En ontdek de wereld van de kruiden. Op 25 maart 2018 start de eerste en de workshops zijn individueel te volgen. 

 

Wil jij in één dag kennis maken met biodynamisch imkeren? Dat kan tijdens de Intense imker 1-daagse! In 2018 organiseren we deze dag twee keer en wel op 17 maart en op 27 oktober.

 

Op 15 april organiseren we een Imker terugkommiddag voor ex-cursisten die eerder een cursus Biodynamisch Imkeren bij Jos Willemse hebben gevolgd. 

 

Bekijk hier ons volledige studiedagenaanbod.

 

Nieuw

Binnen de opleiding Barstensvol Leven worden enkele lessen opengesteld voor toehoorders. De eerste dagen zijn bekend: 
Op 18 april is lesdag 6 opgengesteld over Vitaliteit van voeding. Door Petra Essink en Paul Doesburg (auteurs van het boek Barstensvol Leven) en Roelant de Vletter.
19 september kun je lesdag 13 over Etherkrachten en elementenwezens van Jan Weijsenfeld en Rosalind Veltman bijwonen.
10 en 31 oktober is de tweedaagse Waarnemen van vitaliteit door euritmie van Wieger Veerman opengesteld.
Op 28 november vindt de Preparantenbeleefdag onder begeleiding van Derk Klein Bramel en Gineke de Graaf plaats.
14 november en 12 december kun je deelnemen aan de tweedaagse Hemelkunde van Peter Evers.

 

Hoe ga je om met voedingssupplementen binnen natuurvoedingsadviezen? Dat is de vraag die behandeld wordt tijdens den nieuwe themadag Voedingssupplementen binnen natuurvoedingsadviezen die op 24 maart 2018 wordt georganiseerd. Alf Knutzen en Henny de Lint nemen behandelen diverse onderwerpen rondom supplementen en hoe hiermee om te gaan.

 

Nieuw in 2018 is de voorjaarscursus Kruiden die start op 28 maart a.s. In vijf dagdelen worden wilde kruiden inzichtelijjk gemaakt door kennis, beleving en toepassing. En dit natuurlijk onder begeleiding van docent Maartje Gruter.

 

Op 14 mei 2018 start de nieuwe cursus Antroposofie en voeding. Deze cursus in 4 dagdelen is bedoeld voor therapeuten, verpleegkundigen en artsen uit het antroposofisch werkveld. Deze cursus is ook voor andere geïnteresseerden opgengesteld. Antroposofische voorkennis is wel van belang. 

 

 

Kraaybeekerhof op andere locaties / Kraaybeekerhof op maat

Ook in 2018 is de BD Imkercursus op locatie te volgen en deze keer op de biologische boerderij De Beersche Hoeve in Middelbeers. Vanaf 14 april 2018 wordt de cursus 6 zaterdagen lang door Jos Willemse verzorgt. Deze cursus start op 21 april ook in Driebergen op Landgoed Kraaybeekerhof.

 

Wilt u ook een cursus of studiedag voor uw team organiseren. Of heeft u een geschikte BD locatie voor het organiseren van cursussen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

"Het programma is erg in de smaak gevallen bij alle deelnemers. Ook de kennismaking met het BD gedeelte aarde gemakkelijk, mede omdat de theorie tijdens de eerst presentatie begrijpelijk werd uitgelegd.Ook leuk dat de deelnemers allemaal een flesje zelfgemaakte kruidenolie mochten meenemen."

 

Psst... Wil je deze pagina delen?

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed, openingstijden van de landgoedwinkel en het nieuwste menu van onze chefkok.