Bijen snuffelochtend

Startdatum 13-06-2017

Een speciale snuffelochtend, voor wie geen imker is of imker wil worden maar toch graag meer van bijen, hun producten en hoe we ze kunnen ondersteunen wil weten.

 

Doel

Kennismaken met het bijen leven, het zwermen, bijen biologie, de bestuiving van planten en de bijen verzorging vanuit biodynamisch perspectief. Waarom zijn bijen en andere insecten zo belangrijk?

Kennismaken met de achtergronden van de huidige bijen crisis en wat we er zelf aan kunnen doen. Kennismaken met bijen producten. O.a. honing, bijenwas, propolis, stuifmeel, koninginnengelei, bijen gif en andere bijen medicijnen. Over het onderscheidt regulier, bio en biodynamisch.

 

Inhoud en opzet

Na de uitgebreide inleiding over de bijen, hoe ze samen leven en over hun verbinding met de omgeving gaan we naar De Bijentuin op het Landgoed en maken aldaar kennis met ze. Ook de drachtplanten tuin en het bijenbomenbos zullen we bekijken.

Na een inleiding over hoe de verschillende bijen producten tot stand komen en hun kwaliteiten is er gelegenheid ze te ervaren.

 

Docent: Jos Willemse, biodynamisch Odin imker, zie www.odin-imkerij.nl

Datum:  dinsdag ochtend 13 juni  van 9.30 tot 12.30 uur (inloop om 9.00 uur)

Kosten:  €35,-

 

 

Klik hier voor de brochure

 

Startdatum 13-06-2017
Prijs € 35,00
€ 35,00 23
Deel deze opleiding of cursus: