E-nummers binnen natuurvoeding

Startdatum 18-09-2017
Einddatum 18-09-2017
Locatie
Kraaybeekerhof
Diederichslaan 25 Driebergen, Urecht 3971 PA Netherlands
Kraaybeekerhof

Studiemiddag: Een holistische kijk op E-nummers

 

Producenten gaan voor een clean label, dus een product zonder E-nummers. Niet omdat ze gevaar voor onze gezondheid opleveren, maar omdat de consument het wil, is hun redenatie. Maar zijn die producten wel zo clean? En zijn ze mogelijk toch beter voor onze gezondheid? Hebben biologische voedingsmiddelen altijd een clean label? En Demeter-producten? Mede door het boek van microbioloog Rosanne Hertzberger 'Ode aan E-nummers' is de discussie flink opgelaaid. Door bepaalde E-nummers toe te voegen kan de fabrikant zorgen voor een flinke suiker- of zoutreductie, waardoor er gezondere producten ontstaan.

 

Het maatschappelijke debat over E-nummers wordt mede gevoerd door foodbloggers en foodies die geen of weinig vertrouwen lijken te hebben in wat de voedingsmiddelenindustrie hen voorschotelt. Ze gebruiken daarbij discutabele E-nummerboekjes als bron. Voor- en tegenstanders kunnen elkaar niet overtuigen met argumenten. De vraag hierbij is: gaat het werkelijk om dat stofje of is er meer? Een verse aardbei bevat ongeveer tien E-nummers, dus heeft geen clean label.

 

Inhoud en doelgroep

Henny de Lint, diëtiste en vooral natuurvoedingskundige/ schrijfster houdt vanuit natuurvoedingsprincipes en een holistische kijk op voeding E-nummers tegen het licht. Voor iedereen die nu wel eens precies wil weten hoe dat zit met E- nummers in voeding, en zich daarbij wil baseren op feiten. Bijzonder geschikt voor medewerkers van natuurvoedingswinkels en biologische voedingsproducenten.

Plaats, data en kosten

Plaats: Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen.

Data: maandag 18 september 2017

Lestijden: 13:00 – 16:00 uur (inloop vanaf 12:30 uur)

Kosten: €49,- inclusief koffie/thee en inschrijfgeld (alleen iDEAL betaling)

Inschrijving als groep (2 of meer personen) is ook mogelijk. Meld je dan aan via academie@kraaybeekerhof.nl of bel ons op dinsdag, donderdag of vrijdag op 0343-51 29 25

Startdatum 18-09-2017
Einddatum 18-09-2017
Locatie
Kraaybeekerhof
Diederichslaan 25 Driebergen, Urecht 3971 PA Netherlands
Kraaybeekerhof
Prijs € 49,00
€ 49,00 11

Psst... Wil je deze pagina delen?