MOESTUINdagen

Startdatum 08-07-2017
Einddatum 16-09-2017
Locatie
Kraaybeekerhof
Diederichslaan 25 Driebergen, Urecht 3971 PA Netherlands
Kraaybeekerhof

Verdiepingsdag 8 juli en 16 september 2017

 

Op verzoek van oud-cursisten aan de moestuincursus (BD tuinieren) biedt Kraaybeekerhof Academie een aantal verdiepingsdagen aan, in en rond de moestuin. Verschillende docenten behandelen telkens specifieke thema’s, afhankelijk van wat er aan de orde is in deze tijd van het jaar. De tuinen van de Kraaybeekerhof en de stadia waarin de planten zich op dat moment bevinden vormen een praktische achtergrond voor de theorie.

 

Zaterdag 8 juli a.s.

In de ochtend gaat docent Derk Klein Bramel in op de volgende twee thema’s:

  1. Humusvorming en de mogelijkheden om die te versterken met mulchen; niet kerende grondbewerking, groenbemester en permacultuur.
  2. Afrijping Juli is de tijd van afrijping. Wat is dat en hoe kunnen we dat ondersteunen, herkennen, uitstellen. De mogelijkheden van het kiezelpreparaat bij afrijping. Hoe kunnen we voor elk gewas de juiste vorm van bewaren of conserveren vinden op zo'n manier dat het een ondersteuning is voor het afrijp proces. En hoe kunnen we dat ook in de keuken doorvoeren.

 

’s Middags neemt Jan Weijsenfeld ons mee in de tuinen van Landgoed Kraaybeekerhof. We bekijken de stadia van verschillende gewassen en beschouwen de rijpheid en de groeifasen. 

 

Zaterdag 16 september (vooruitblik)

September is de fruitmaand. Met Joke van den Ban gaan we aan de slag met groei en oogst van fruit (terug – en vooruitblik op het seizoen). ’s Middags gaan we tuin van Landgoed Kraaybeekerhof in met tuinbaas Theo om de verschilende gewassen te bekijken. Janneke Tops gaat ’s middags verder in op de moestuin in de herfst, ziekten en plagen en het zelf winnen van zaad. 

 

De verdiepingsdagen zijn afzonderlijk te volgen.

 

Doelgroep

De cursus is bestemd voor degenen die eerder de moestuincursus (BD tuinieren) op de Kraaybeekerhof hebben gevolgd, of al enige ervaring met BD tuinieren hebben opgedaan.

 

Docenten

Joke van den Ban, Jan Weijsenfeld, Derk Klein Bramel, Janneke Tops

 

Plaats, data en kosten

Plaats: Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen.

Data: zaterdag 8 juli & 16 september

Lestijden: 09:15 – 16:15 uur (inloop vanaf 09:00 uur)

Kosten: €95 per dag inclusief koffie/thee/lunch en inschrijfgeld (alleen iDEAL betaling)

 

Inschrijven

Je kunt je inschrijven voor de cursus via deze website. Bij inschrijving voor 8 juli ontvang je een kortingscode voor de volgende moestuindag op 16 september twv 20%.

 

Klik hier voor de brochure

 

Startdatum 08-07-2017
Einddatum 16-09-2017
Locatie
Kraaybeekerhof
Diederichslaan 25 Driebergen, Urecht 3971 PA Netherlands
Kraaybeekerhof
Prijs € 95,00
€ 95,00 11

Psst... Wil je deze pagina delen?