Studiemiddag Voeding Barstenvol Leven!

Startdatum 07-12-2017
Einddatum 07-12-2017

Een studiemiddag over de vitale relatie tussen mens, plant en levensprocessen.

 

In deze workshop, die in samenwerking met Antroposofie Magazine wordt georganiseerd, wordt het veelgehoorde advies eet gevarieerd verdiept. Na afloop begrijp je waarom het eten van wortel-, blad-, én vruchtgewassen je een gevarieerd scala aan levenskrachten biedt. Én krijg je handvatten om dit principe in de verschillende seizoenen toe te passen op jouw dagelijkse menu.

 

Programma

13.30-15.00 uur Les 1

Eet levensprocessen: eet wortel, blad, stengel, bloem, vrucht én zaad! door Petra Essink 

Een les over de bijzondere relatie tussen mens en plant, aan de hand van het drieledige mensbeeld, bekend uit de antroposofie. Met een ervaringsoefening en een proeverij.

 

Pauze 15.00 -15.30uur

 

15.30-17.00 uur Les 2

Het maken van een harmonieuze maaltijd door Ilse Beurskens – van den Bosch

Door het combineren van wortel-, blad- en vruchtgewassen creëer je een balans in de voedingskrachten van de maaltijd. Daarbij kun je je aandacht ook richten op de vijf verschillende smaken: zout, zuur, bitter, scherp en zoet. We kijken samen welke gewassen er in welk seizoen zijn. We zien een opvolging van groenten, kruiden, fruit, noten en zaden met een waardevolle rode draad. Elk seizoen biedt verrassende mogelijkheden om je maaltijd te harmoniseren. We doen een proeverij en gaan een kruidenmengsel maken.

 

Petra Essink is voedingskundige, journalist en medeschrijfster van het boek Barstensvol Leven, een pleidooi voor vitale voeding.

 

Ilse Beurskens – van den Bosch is afgestudeerd natuurvoedingskundige. Ze schrijft wekelijks een recept voor de website AntroVista en schrijft artikelen voor Dynamisch Perspectief, het blad van de BD-Vereniging. Ilse geeft les, lezingen en kookworkshops.

 

Petra en Ilse zijn beiden werkzaam aan Kraaybeekerhof Academie.

 

Deze studiemiddag geeft een goede indicatie wat je van de jaaropleiding Barstensvol Leven! kunt verwachten. Klik hier om meer te weten over deze opleiding?

 

Datum, tijd en locatie

Locatie: Landgoed Kraaybeekerhof, Diederichslaan 25, 3971 PA in Driebergen

Wanneer: 7 december 2017

Tijden: 13.30 uur (ontvangst vanaf 13.00uur) tot 17.00uur

Prijs: € 59,00 inclusief koffie, thee en inschrijfgeld (alleen iDeal-betaling)

 

Lees hier een interessant artikel over dit onderwerp in Antroposofie Magazine.

 

 

Startdatum 07-12-2017
Einddatum 07-12-2017
Prijs € 59,00
€ 59,00

Psst... Wil je deze pagina delen?