Themadag Verpleegkunde Thuis

 

Wanneer je kind of een andere huisgenoot ziek is, dan wil je daar graag iets voor doen. Alleen maar de dokter bellen of medicijnen toedienen is dan niet genoeg voor je gevoel. Maar jammer genoeg merk je dan vaak dat je met lege handen staat. Je wilt wel iets doen ter verlichting van de ziekteverschijnselen en ter bevordering van het herstel, maar wát dan? Zijn er (be)handelingen of andere maatregelen te leren, waarvoor je geen geneeskunde of verpleegkundige gestudeerd hoeft te hebben?

 

Ja, die zijn er!

 

Deze themadag zal onderwerpen laten passeren zoals:

  • omgaan met koorts
  • maken van baden
  • omslagen en kompressen
  • eenvoudige massages

 

Het geheel wordt begeleid met theoretische onderbouwing en diverse praktische oefensituaties. Ook zal besproken worden wat handig is om in huis te hebben om de geleerde handeling thuis te kunnen uitvoeren. Daarvoor zal voorafgaand aan de dag een overzicht van “de huisapotheek” worden toegestuurd.

 

Aan het eind van de dag zijn cursisten bekend gemaakt met een aantal handelingen en toepassingen bij ziekenverzorging in de thuissituatie die een zinvolle bijdrage leveren aan het herstel.

 

Docenten

Aart van der Stel heeft  gewerkt als antroposofisch huisarts in Rotterdam. Ook is hij vele jaren werkzaam geweest in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Hij is als docent verbonden aan de Kraaybeekerhof Academy en daar verantwoordelijk voor de scholing in Medische Basiskennis en Antroposofische Geneeskunde. Over het onderwerp Verpleegkunde Thuis geeft hij regelmatig samen met Ruth Cooiman cursussen

 

Ruth Cooiman is antroposofisch verpleegkundige. Sinds 2004 werkt zij vanuit haar eigen verpleegkundige praktijk. Ze geeft regelmatig thema- avonden of begeleid werkgroepen.

 

[foto: VNIG, Vakplatform Natuurlijke & Integrale Gezondheidszorg]

 

Plaats, data en kosten

Plaats:                        Landgoed Kraaybeekerhof te Driebergen, Diederichslaan 25

Data en tijd:              3 maart 2018, van 09.30 tot 16.45 uur

Kosten:                      € 149,- inclusief koffie/thee, lunch en inschrijfgeld.

                                   Betaling kan alleen via iDEAL

VNVK-korting:         
Ben je beroepslid dan kom je in aanmerking voor een VNVK-korting van 15%. Gebruik hiervoor kortingscode 15KBH2018

 

Tarief voor groepsinschrijving op aanvraag via academie@kraaybeekerhof.nl of bel ons op dinsdag, donderdag of vrijdag op 0343-51 29 25

 

Klik hier voor de brochure

Startdatum 03-03-2018
Prijs € 149,00
€ 149,00 16

Psst... Wil je deze pagina delen?