Studiedagen Academie Kraaybeekerhof

De workshopdag Tuinieren in de ziel vond ik een verrassend mooie en diepgaande dag. Rosalind was goed in staat te spiegelen wat er gaande is in me. Wat ik erg waardeerde, naast de schitterende locatie!!, was de grote verscheidenheid aan oefeningen die zowel in de tuin als binnen in het leslokaal plaatsvonden. Waarbij ik spelenderwijs en met aandacht meer contact maakte met diepere lagen in mezelf. Verrassend en ontroerend.  Het heeft me meer zicht gegeven op een belemmering in mezelf ik voel een bereidheid om actie te ondernemen in het veranderen van dit patroon.
 

Een hartelijke groet, Sandra

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed, openingstijden van de landgoedwinkel en het nieuwste menu van onze chefkok.

Bekijk de laatste nieuwsbrief >

Informatiedagen over de opleidingen

- Natuurvoedingskundige

- De Wereld van Kruiden

- Natuur in begeleiding (in Vogelvlucht)

- Barstensvol Leven

vrijdagavond 30 juni van 18.30 tot 21.00 uur.

 

Meld je vrijblijvend aan

Natuur waarnemen
leert ons
denken,
proeven
en groeien

Terugkerend aanbod


 • Hoe begeleid je mensen in de buitenlucht vanuit hun eigen specifieke wensen en kwaliteiten?

 • Barstensvol Leven!
  Leer over de kracht van biologisch dynamische landbouw en de vitaliteit van voeding.
  Een inspiratie jaar voor iedereen.

 • Natuurvoedingskundige
  Onze driejarige deeltijdopleiding start weer op 14 september 2017.
  Je leert mensen met deze opleiding bewust te worden van gezondheid en hen aan hun vitaliteit te laten werken.

 • De Wereld van Kruiden
  Deze veelzijdige en inspirerende opleiding gaat 9 september 2017 weer van start.
  Je creativiteit wordt aangesproken en het contact met de natuur wordt vergroot.


 • Leer in korte tijd de vele kanten van natuurvoeding kennen!
  Gezond zijn vinden we belangrijk, terwijl door onze hectische levensstijl juist allerlei klachten kunnen ontstaan

 • De Zonnehoed - Een weekend vol kruiden
  jaarlijks keert Maartje Gruter terug met het kruidenweekend, waarin je een reis maakt door de tuinen van het landgoed en de boekende werekd van kruiden ontdekt. Dit jaar kan dat op 29 en 30 juli.

 • Moestuincursus (BD tuinieren)
  Begin 2018 starten we met een nieuwe cursus: de cursus van 2017 is inmiddels afgerond.
  Leer hoe je het hele jaar door kunt genieten van biologisch geteelde groente en fruit.

 • Biologisch dynamisch imkeren 
  Op 22 april is deze gestart, dezelfde cursus gaat op De Zonnehorst in Punthorst van start op 25 april. In 6 zaterdagen leert Jos Willemse je alles over de wereld van de bijen. In de bijentuin op ons landgoed ga je aan de slag en leer je hoe een BD-imker te werk gaat en wat dit voor effect heeft op de bijen. Deze cursussen gemist? Ze keren jaarlijks terug.

 

Studiedagen

Deze studiedagen liggen in het verlengde van de opleidingen. Soms specifiek bedoeld als nascholing en zeker ook geschikt voor studenten omdat het een verbreding van de opleiding betekent. 

 

Ook in 2017 hebben we door de zomer heen meerdere Kruidenworkshops. 14 mei is de eerste geweest. Maartje Gruter neemt je mee met verschillende onderwerpen, van het aanleggen van een kruidentuin tot medisch, cosmetisch en culinair gebruik.

 

Heb je geen ambitie om imker te worden, maar vind je bijen wel interessant en wil je weten hoe je deze belangrijke werkers kunt helpen? Kom dan 13 juni naar onze Bijen-snuffelochtend.

 

Op 1 juli staat de studiedag over de ziekte van Lyme op het programma. Huib de Ruiter, Antroposofisch arts gaat in op de huidige behandelmethoden. Ger van de Ven begeleidt het praktisch gerichte werken aan de fenomologie van de kaardenbol. In de tuin van Kraaybeekerhof staat deze plant.

 

21 oktober kun je de workshop Hemelkunde, onder begeleding van Peter Evers volgen. Een workshop waarin je ontdekt wat de relatie van de planeten met ons eigen leven is. Deze dag wordt overigens ook 27 januari 2018 gegeven.

 

Tuinieren in de ziel keert terug in het najaar. Deze eendaagse wordt op 10 november weer gehouden en is een dag om te wieden, opruimen en zien wat er opkomt in de tuin van je ziel. 

 

Bekijk hier ons volledige studiedagenaanbod.

 

Nieuw

De zomervierdaagse Grensverkenningen is nieuw dit jaar en vanaf 21 augustus te volgen. Je gaat in dialoog met het onzichtbare in de natuur en leert ontdekken hoe het komt dat buiten zijn zo goed voelt. Een absolute aanrader.

Kraaybeekerhof op andere locaties / Kraaybeekerhof op maat

Door Kraaybeekerhof  academie worden scholings activiteiten gefaciliteerd op andere locaties, zoals afgelopen jaar de BD imkercursus op BD boerderij de Zonnehorst in Punthorst.  Het is ook mogelijk om trainingen op maat te organiseren voor bedrijven of vrijwilligersgroepen. Zo verzorgden we een BD orientatiecursus voor de vrijwilligers van de Dakakker in Rotterdam en cursus 'natuur in zorg en begeleiding' voor  een zorgboerderij in oprichting. 

 

Wilt u ook een cursus of studiedag voor uw team organiseren. Of heeft u een geschikte BD locatie voor het organiseren van cursussen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

"Het programma is erg in de smaak gevallen bij alle deelnemers. Ook de kennismaking met het BD gedeelte aarde gemakkelijk, mede omdat de theorie tijdens de eerst presentatie begrijpelijk werd uitgelegd.Ook leuk dat de deelnemers allemaal een flesje zelfgemaakte kruidenolie mochten meenemen."