Al 40 jaar leidinggevend in biodynamisch

 
 

Zuurdesembrood bakken nov 2018

Startdatum 03-11-2018
Einddatum 03-11-2018

Zuurdesembrood: trendy en hot? Of is het eigenlijk gewoon het beste brood dat je kunt maken, eten en verteren? Niet van gisteren, maar al eeuwen lang. Leer als thuisbakker tijdens deze cursusdag de praktijk van echt zuurdesembrood bakken.

 

Doelgroep

De cursus is voor iedereen die altijd al zélf eens zuurdesembrood heeft willen bakken of zijn/haar techniek wil verbeteren.

Inhoud en opzet

Programma:
Het programma bestaat afwisselend uit praktijk en theorie.

Het is van belang om ’s morgens stipt op tijd te zijn!
09.30 uur: inloop met koffie en thee, klaarmaken voor mengen en kneden
10.00 uur: mengen en kneden, koffie/thee, theoretisch blok, vormen van het brood
12.45 – 13.45 uur: lunch
13.45 - 14.15 uur: rondleiding / presentatie
14.15 uur:   Theorie en praktijk, de fijne kneepjes voor het bakken
16.00 uur:   einde van deze dag.

Het wordt een leerzame, inspirerende dag. Elke deelnemer neemt het zelfgebakken zuurdesembrood mee naar huis, een zuurdesemstarter en een hand-out van het praktijkgedeelte. En natuurlijk het boek van Ineke Berentschot, 'Nachtbrood'.

Bijzonderheden

Zelf meenemen: schort, teiltje, theedoek 

Docent:

Ineke Berentschot, professioneel bakker en thuisbakker, schrijver van het boek Nachtbrood (www.wiebaktmee.nl), begeleidt de deelnemers van meel, via zuurdesemstarter, tot brood.
 

Plaats, data, tijd en kosten

Plaats:      Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen.
Datum:    3 november 2018
Lestijden: 9.30 – 16.00 uur
Kosten:    € 149 inclusief lunch, koffie / thee  (alleen iDeal-betaling)

Inschrijving als groep (2 of meer personen) is ook mogelijk.

 

Startdatum 03-11-2018
Einddatum 03-11-2018
Prijs € 149,00
€ 149,00 13

Psst... Wil je deze pagina delen?

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed, openingstijden van de landgoedwinkel en het nieuwste menu van onze chefkok.