Zuurdesembrood bakken

Startdatum 28-10-2017
Einddatum 28-10-2017

Zuurdesembrood: trendy en hot? Of is het eigenlijk gewoon het beste brood dat je kunt maken, eten en verteren? Niet van gisteren, maar al eeuwen lang. Leer als thuisbakker tijdens deze cursusdag de praktijk van echt zuurdesembrood bakken.

 

Doelgroep

De cursus is voor iedereen die altijd al zélf eens zuurdesembrood heeft willen bakken of zijn/haar techniek wil verbeteren.

 

Inhoud en opzet

Programma:
Het programma bestaat afwisselend uit praktijk en theorie.

Het is van belang om ’s morgens stipt op tijd te zijn!
09.30 uur: inloop met koffie en thee,

                   klaarmaken voor mengen en kneden
10.00 uur: mengen en kneden
                   Koffie/thee,

                   Theoretisch blok, vormen van het brood

12.45 – 13.45 uur: lunch
13.45 - 14.15 uur: rondleiding / presentatie

14.15 uur:   Theorie en praktijk, de fijne kneepjes voor het bakken
16.00 uur:   einde van deze dag.

 

Het wordt een leerzame, inspirerende dag. Elke deelnemer neemt het zelfgebakken zuurdesembrood mee naar huis, een zuurdesemstarter en een hand-out van het praktijkgedeelte. 

 

Bijzonderheden

Zelf meenemen: schort, teiltje, theedoek 

 

Docent:

Ineke Berentschot, professioneel bakker en thuisbakker, schrijver van het boek Nachtbrood (www.wiebaktmee.nl), begeleidt de deelnemers van meel, via zuurdesemstarter, tot brood.
 

 

Plaats, data, tijd en kosten

Plaats:      Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen.
Datum:     28 oktober 2017
Lestijden: 9.30 – 16.00 uur
Kosten:    € 125 inclusief lunch, koffie / thee en inschrijfgeld

 

Startdatum 28-10-2017
Einddatum 28-10-2017
Prijs € 125,00
€ 125,00 12

Psst... Wil je deze pagina delen?