Vrijwilligers

 

 

test In de biologische tuinen van het landgoed is veel werk te verzetten. Tuinman Theo werkt fulltime en wordt ondersteunt door boerin Annelies. Samen krijgen zijn veel hulp van vele vrijwilligers. Vooral in het groeiseizoen is er veel te doen met afwisselende werkzaamheden. Er zijn verschillende tuinen, waarvan de groentetuin het grootste oppervlak beslaat. Binnen de groentetuin zijn negen verschillende vakken van zo’n 250 m2 met onder meer bladgroente, wortelen en aardappels. Tussen de gewassen groeit ook veel onkruid, dit halen we er met de hand uit. Dat staat voor heel wat werkuren. Behalve de groentetuin hebben we ook een fraaie bloementuin, een geurige kruidentuin, een bijentuin, een fruittuin, een vijvertuin en productiekruidentuin.

 

 

U bent van harte welkom ons wekelijks een middag of een hele dag te helpen bij al dit werk. We komen handen te kort in de periode dat alles groeit en bloeit. We bieden de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende werkzaamheden op diverse plaatsen (wieden in de kruidentuin is heel anders dan bijvoorbeeld bonen plukken in de groentetuin). Op deze manier kunt u onderzoeken welk werk het beste bevalt. Zo kunnen we na een introductieperiode zoveel mogelijk werkzaamheden ‘op maat’ aanbieden.

De middag begint rond 12.30 uur. We lunchen met landgoedsoep gemaakt door één van de vrijwilligers en hervatten het werk rond 13.15 uur. In de ochtend beginnen we om 09:00 uur.

Meer weten of een keer uitproberen: bel met oppertuinman Theo Engbers of kom langs (06-42372626).

 

Tuinbaas Theo

 

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed, openingstijden van de landgoedwinkel en het nieuwste menu van onze chefkok.

Bekijk de laatste nieuwsbrief >

Psst... Wil je deze pagina delen?