Al 40 jaar leidinggevend in biodynamisch

 
 

Vrijwilligers

In de biologische tuinen van het landgoed is veel werk te verzetten. Tuinders Dave, Jasper, Theo, Hettie, stagiaires en vele vrijwilligerszorgen voor de tuinen. Vooral in het groeiseizoen is er veel te doen met afwisselende werkzaamheden. Binnen de groentetuin zijn 11 verschillende vakken van zo’n 450 m2 met onder meer bladgroente, wortelen en aardappels. Tussen de groentegewassen groeit ook veel onkruid, dit halen we er met de hand uit. Dat staat voor heel wat werkuren!  Behalve de groentetuinen hebben we ook een fraaie bloementuinen, geurige kruidentuinen, een bijentuin, fruittuinen met bessen en frambozen, groen en borders bij het terras van ons restaurant, bos enz.

 

Je bent van harte welkom ons wekelijks een ochtend of een dag te helpen bij al dit werk. We komen vooral handen te kort in de periode dat alles groeit en bloeit. We bieden de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende werkzaamheden op diverse plaatsen (wieden in de kruidentuin is heel anders dan bijvoorbeeld bonen plukken in de groentetuin). Op deze manier kunt jij onderzoeken welk werk het beste bevalt. Zo kunnen we na een introductieperiode zo goed mogelijk werkzaamheden ‘op maat’ aanbieden.

Vrijwilligers werken op maandag, dinsdag en donderdag in de tuin. We beginnen ’s morgens om 9 uur. De koffiepauze is om 10.30 en werken dan tot de lunch rond 12.30 uur. We lunchen met landgoedsoep (brood zelf meenemen) gemaakt door één van de vrijwilligers en hervatten het werk (voor de vrijwilligers die nog energie en zin over hebben) rond 13.15 uur  tot 15.00 uur.

Meer weten of een keer uitproberen: bel dan met Dave Hardy (06 24262838)of  Jasper Sinoo (0623765637) of kom langs op de tuin. Je kan ook mailen naar Jasper en Dave op zelfoogsttuin@kraaybeekerhof.nl

Natuurlijk is het ook mogelijk om op een NL doet dag (in maart) of op een “”burendag”” (september) de handen uit de steken, als u liever geen vaste afspraken iedere week wilt. Zie voor actuele informatie de website, de nieuwsbrief of facebook

Stagiares

Mocht je een relevante opleiding, zoals de Warmonderhof, volgen dan biedt Landgoed Kraaybeekerhof de mogelijkheid om stage te lopen. Wij zoeken tuinders in spé met een sociale houding die zin hebben om in de dynamische omgeving van dit landgoed mee te helpen om de tuin te laten groeien en bloeien. Je wordt onderdeel van een leuk en gevarieerd tuinteam. Je draait mee bij het werk in de tuin, maar krijgt ook de ruimte om eigen initatief te laten zien en eventuele stageopdrachten uit te voeren. Wij zorgen voor kundige begeleiding voor jou en maken duidelijke afspraken met je opleiding.

 

 

 

 

 

 

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed en de openingstijden van de landgoedwinkel.

Bekijk de laatste nieuwsbrief >

Psst... Wil je deze pagina delen?

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed, openingstijden van de landgoedwinkel en het nieuwste menu van onze chefkok.