Al 40 jaar leidinggevend in biodynamisch

 
 

 

 

Op het Landgoed Kraaybeekerhof kun je ook in 2019 elke week je eigen biodynamisch geteelde groenten en kruiden oogsten. Lokaal, leuk en lekker! Zelfoogsten betekent bij ons niet alleen dat je elke week superverse en lekkere biodynamische groenten op je bord krijgt. Het betekent ook dat je lokale initiatieven ondersteunt en je jezelf en je gezin een leuke en leerzame activiteit cadeau doet.

Als je interesse hebt geef je dan op voor één van de informatiebijeenkomsten op zaterdag 9 maart (16u-17u) en woensdag 17 april (19:30-20:30). Meld je aan voor deze bijeenkomsten via zelfoogsttuin@kraaybeekerhof.nl of 06-24262838.

 

Over ons en de CSA-tuin

Tuinders Jasper en Dave verwelkomen je graag op de tuin en begeleiden je met tekst en uitleg bij de oogst van je eigen groenten. Onze tuin is een CSA tuin wat betekent dat lokale burgers en boeren samenwerken in het produceren van gezond voedsel. Wij telen onze groenten op biodynamische wijze. Wij zorgen met aandacht voor de bodem, denken vanuit kringlopen en streven naar vitale gewassen.

De zelfoogsttuin bevindt zich op het grote veld van het historische Landgoed Kraaybeekerhof waar al honderden jaren voedsel wordt verbouwd. Wij werken vanuit solidariteit, met de grond, de planten en met elkaar. Zo helpen wij mensen met een fysieke beperking mee met de zelfoogst zodat ze toch onderdeel kunnen worden van de gemeenschap. Meer over ons en de CSA tuin lees je hier

Hoe het werkt

Door de aanschaf van een aandeel in de oogst mag je in het seizoen elke week komen oogsten en genieten van het prachtige landgoed. Één oogstaandeel kost 340€. Je mag er van uitgegaan dat je minstens dertig weken per jaar kan oogsten. Je krijgt gemiddeld vijf groenten per week, genoeg voor een persoon en vaak kan je er goed met twee personen van eten. Voor een gezin raden we aan om een aanvullend aandeel erbij te nemen. Een aanvullend aandeel kost 160€. Meer over hoe het werkt lees je hier

Meehelpen in de tuin

Op de tuin wordt gewerkt door vrijwilligers, stagiaires en tuinders Jasper en Dave.  Zij verbouwen met aandacht je groenten en zorgen dat bedrijvigheid, gezelligheid en genieten van de mooie omgeving goed samen gaan. Je bent welkom om mee te helpen als vrijwilliger of stagiaire in de tuin. Meer over meehelpen lees je hier

Wekelijkse oogstberichten

Met een oogstaandeel kun je iedere week in de oogstberichten lezen wat er die week aan groenten en kruiden kan worden geoogst. In de oogstberichten lees je ook allerlei nieuwtjes en wederwaardigheden over de situatie in de tuin en tuinieren.

Contact

Contact met de tuinders via de mail werkt het beste. Ons mailadres is zelfoogsttuin@kraaybeekerhof.nl. Je kan ook een bericht sturen via het contactformulier. Houd er wel rekening mee dat als wij in het veld zijn we geen mail lezen. Dus mocht je ons dringend nodig hebben, bel dan Dave 06-24262838 of Jasper 06-23765637 of kom langs op dinsdag, donderdag, vrijdag of zaterdag.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen. Je ontvangt van ons voorafgaand aan het seizoen een betaalfactuur. In overleg is het mogelijk om in meerdere termijnen te betalen.

 

 

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed en de openingstijden van de landgoedwinkel.

Bekijk de laatste nieuwsbrief >

Psst... Wil je deze pagina delen?

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed, openingstijden van de landgoedwinkel en het nieuwste menu van onze chefkok.