Al 40 jaar leidinggevend in biodynamisch

 
 

Na een bewogen jaar voor de kraaybeekerhof zijn Dave en ik op 14 juni begonnen  met het onderzoek of de kraaybeekerhof een plek is waar wij een zelfoogsttuin konden starten. Hiervoor hebben we 100 dagen genomen. 

 

We kwamen er al snel achter dat het sociale aspect van het landgoed heel waardevol en sterk is. Wat zijn er een boel mensen die de kraaybeekerhof een warm hart toedragen. De plek roept dit ook op. Kan de tuin zijn eigen broek ophouden was de grote vraag. Wij denken dat dat kan, en daarvoor zijn wij ingestapt.

 

Vanaf het begin dat wij gestart zijn was het grote veld overwoekerd met onkruid. Veel kweekgras, zuring en nog veel meer andere onkruiden. Tussen deze onkruiden stonden hier en daar nog gewassen. Deze hebben we zo veel mogelijk gered. Voor de plekken waar niets meer stond of wat niet meer te redden viel hebben we een loonwerker laten komen die de top laag gemaaid heeft en daarna lichtjes heeft in gefreest. Daarna zijn we iedere week met Kronos (ons trekkertje) met de cultivator erachter, door het land gereden om alle kweekwortels naar boven te halen. Dit zodat de wortels konden uitdrogen in de zon. Hier kun je kronos aan het werk zien ;-) 

 

In het najaar toen (bijna) alles uit het veld was en na ons 40 jarig jubileum waar we toekomst gezaaid hebben, zijn we ons ontwerp gaan uitzetten. 

 

Nu staat de knoflook van Eemlook eral in, staan er twee rijen rabarber, is de waterleiding verlegd, staan er naast de meeste met gras ingezaaide paden vaste bloemen en staat er een super mooie toegangspoort. Het begint echt vorm te krijgen. 

Nu zijn we nog bezig met het afmaken van het teeltplan, dit is het fijnst om te doen bij de kachel, aangezien er op het land nu niet veel meer te doen is. De tuin is in ruste. 

 

De informatie bijeenkomsten hebben we al gepland. Deze zullen plaats vinden in een van de klaslokalen van de academie op:

 

Zaterdag 10 februari om 15.00

Woensdag 14 maart om 18.30

Zaterdag 14 april om 15.00

 

Dus als je je al aangemeld hebt en je denkt dat je nog iemand weet die het vast ook leuk vind tip hem of haar dan. 

 

De tuin zal feestelijk geopend worden met de deelnemers op 28 april. Hopelijk kunnen we dan ook starten met oogsten.

 

Ook de aanmeldingen komen langzaam op gang. Wij zijn blije boeren die met veel vertrouwen naar volgend jaar kijken. 

Groet,

Jasper

 

Ps: Je kunt ons trouwens ook volgen op instagram kijk maar, hier.

Pps: Als je je hebt aangemeld kun je je ook aanmelden voor de besloten facebookgroep, hierin kunnen we recepten uitwisselen en zal de tuinder aangeven dat er weer een oogstbericht klaar staat op de site (hier dus ;-) )

 https://www.facebook.com/groups/zelfoogsttuin/?ref=group_cover

 

Psst... Wil je deze pagina delen?

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed, openingstijden van de landgoedwinkel en het nieuwste menu van onze chefkok.