Al 40 jaar leidinggevend in biodynamisch

 
 

Het heeft even geduurd maar het warmere weer is dan toch eindelijk gekomen. Volgens de kenners loopt de natuur nu drie weken achter op het gemiddelde. Maar dat gaat ons niet tegenhouden om op 28 april voor de eerste oogst te gaan zorgen! We hebben een beetje provisorisch een aantal kleine tunnelkassen gefabriceerd waar de veldsla en spinazie er nu al prachtig uit zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

En jeetje jeetje wat zijn we hard bezig. We kunnen niet wachten om jullie de tuin te laten ervaren en de groenten te laten proeven. Gisteren hebben we de opening van de tuin op 28 april grofweg besproken en dan gaat het seizoen nog meer leven.

 

 

 

 

 

Een korte update:

  • De groenbemester krijgen we minder goed ondergewerkt dan verwacht. Nu frezen we het onder en gaan er dan nog een keer goed doorheen om de worteltjes eruit te vissen. Beetje tegen onze niet kerende grondbewerkings principe in maar nood breekt wet.
  • Het zaad van de radijsjes, worteltjes, meiraapjes, spinazie is goed opgekomen. Bij de worteltjes wordt de concurrentie met de groenbemester nog wel een uitdaging. Daarom gaan we vandaag een nieuw bedje worteltjes inzaaien. Patrick (de klusjesman van het landgoed) heeft bijna de flameweeder klaar zodat we het onkruid voordat de worteltjes kiemen kunnen branden.
  • De verschillende geplante plantjes zijn goed aangeslagen. Verschillende sla soorten, bietjes rood en geel, spinazie, veldsla, koolrabi en venkel 

En verder

Hopelijk krijgen we snel reactie van de gemeente om de kas af te kunnen bouwen. Dan kunnen we ook tomaten, komkommers, pepers gaan telen en het seizoen verlengen. We houden jullie op de hoogte.

Voor nu zijn we druk bezig alles voor de warme periode die eraan komt in de grond te krijgen.

Mocht je nog bij een informatiebijeenkomst aanwezig willen zijn dan kan dat op  zaterdag 14 april om 15 uur.

 

Tot snel, zonnige groet,

Jasper & Dave en het rest van het tuinteam

 

Psst... Wil je deze pagina delen?

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed, openingstijden van de landgoedwinkel en het nieuwste menu van onze chefkok.