Al 40 jaar leidinggevend in biodynamisch

 
 

Wat houd het deelnemerschap in?  

Deelnemers hebben een aandeel in de zelfoogsttuin Kraaybeekerhof. Met een aandeel in de oogst verzeker je je van verse biologische dynamische groenten die je wekelijks zelf mag komen oogsten. Door je aandeel maak je de zelfoogsttuin mogelijk. 
 

Wat kost een aandeel?

Aan het begin van het jaar betaal je je aandeel in de tuin. Van dit geld kopen de tuinders de benodigde zaden, plantjes, teeltmaterialen en een salaris. 
 
Een aandeel kost €340 
Een aanvullend half aandeel kost €170
 
Een oogstaandeel is genoeg voor verse groenten voor 1 persoon. In het hoogseizoen is de ervaring dat het genoeg is voor 1,5 persoon. Het halve aanvullende aandeel is bedoeld voor kinderen en enkel in combinatie met een heel aandeel. 
 
Voor mensen met een fysieke beperking hebben we een speciale oogstmiddag waarbij wij meehelpen met de oogst. Vermeld dit bij je aanmelding onder medelingen
 

Wat krijg je daarvoor? 

Allereerst krijg je hele verse seizoensgebonden groenten. Je mag ervan uit gaan dat je gemiddeld met 5 verschillende groenten naar huis gaat. In het begin van het seizoen zal er nog weinig te oogsten zijn, daarin tegen zal je in het hoogseizoen een grote tas nodig hebben en zul je met zo'n acht verschillende soorten groenten naar huis gaan. 
Je mag er van uitgaan dat de tuinders, vrijwilligers en stagiaires hun uiterste best doen om een goede oogst te realiseren.
Vertrouwen in elkaar zijn grote pijlers van de tuin. Kun je zelf een keer niet komen oogsten, vraag dan een buur of bekende dit voor je te doen.
Naast de groenten zullen wij iedere week proberen om ook iets verrassend in het aandeel te doen. Denk hierbij aan bloemen, fruit, kruiden of iets onbekends
 

Oogstbericht 

Wekelijks kan je in het oogstbericht van de tuinder lezen wat er geoogst kan worden. In dat bericht kun je ook andere informatie over de tuin verwachten en leuke gebeurtenissen uit de tuin. Je kunt er soms lezen hoe je een groente moet oogsten en je vindt er ook regelmatig tips voor recepten.
Tijdens de oogsttijden is altijd iemand aanwezig die uitleg kan geven bij het oogsten.
 
Je kan komen oogsten op:
woensdag vanaf 13.00 tot 18.00
donderdag tot 18.00
vrijdag tot 18.00
zaterdag tot 17.00
 
Ook hebben we een besloten zelfoogsttuin facebookpagina waar we posten als het oogstbericht op de website is geplaatst en wellicht kunnen we via dat platform ook recepten en relevante actualiteiten delen met elkaar. Deze groep is besloten en alleen de zelfoogsters kunnen er lid van worden.
 
 

Wekelijks uitje 

Vanuit andere zelfoogsttuinen weten we dat het voor veel deelnemers een wekelijks uitje is om te komen oogsten. Het is fijn om op de tuin te zijn en te zien hoe alles groeit. Deelnemerschap gaat om meer dan de oogst. In de tuin kan je op adem komen. Samen zorgen de deelnemers ervoor dat de zelfoogsttuin een fijne plek is om in te vertoeven. Het is al super lekker om over het landgoed te lopen, een kopje koffie te drinken aan het water op het terras en je eigen groenten te oogsten. Als je je echt de diepte in wilt gaan bied de academie tal van opleidingen of cursusen die wellicht interessant kunnen zijn. Jaarlijks is er een oogstfeest met lekker eten. Aan het eind van het seizoen is er een evaluatiebijeenkomst. We bespreken dan hoe het afgelopen seizoen verlopen is en maken plannen voor het volgende seizoen.  Ook op andere tijden zijn reacties altijd welkom bij de tuinder.

 

Je mag als deelnemer meehelpen als vrijwilliger op de tuin. Dat is zeer welkom maar niet verplicht. Als je alleen komt om te oogsten en te genieten van de tuin is dat ook prima. Lees hier meer als je wilt vrijwilligen.

 

Omdat we met veel mensen de tuin delen vragen we iedereen zich aan de tuinafspraken te houden en deze goed door te lezen. 

 

Doe je mee? Je kunt je hier aanmelden 

Psst... Wil je deze pagina delen?

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed, openingstijden van de landgoedwinkel en het nieuwste menu van onze chefkok.