Opleidingen Academie Kraaybeekerhof

 

Natuurvoedingskundige

Al 15 jaar een begrip!
 

Barstensvol leven!

Inspiratiejaar met voeding als leidraad.
 

De wereld van Kruiden  

Belevingsjaar kunst en kruiden.
 

Natuur in Begeleiding

Begeleiden en coachen in natuur en tuin.
 

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed, openingstijden van de landgoedwinkel en het nieuwste menu van onze chefkok.

Bekijk de laatste nieuwsbrief >

Informatiedagen over de opleidingen

- Barstensvol Leven (Start 31 januari 2018)

- Natuur in Begeleiding (Start 13 februari 2018)

- Natuurvoedingskundige

- De Wereld van Kruiden

Vrijdag 24 november om 16.00 uur; stuur ons een e-mail als je erbij wilt zijn!

 

Meld je aan

 

Alle Cursussen

 

Alle Studiedagen

 

Natuur waarnemen
leert ons
denken,
proeven
en groeien

Terugkerend aanbod


 • Hoe begeleid je mensen in de buitenlucht vanuit hun eigen specifieke wensen en kwaliteiten? Deze korte cursus is een opmaat voor de opleiding Natuur in Begeleiding, maar ook los te volgen. 16 september 2017 starten we deze vierdaagse weer. De opleiding start weer op 13 februari 2018.

 • Barstensvol Leven!
  Leer over de kracht van biologisch dynamische landbouw en de vitaliteit van voeding.
  Een inspiratie jaar voor iedereen die 31 januari 2018 weer van start gaat.

 • Natuurvoedingskundige
  Onze driejarige deeltijdopleiding start weer op 14 september 2017.
  Je leert mensen met deze opleiding bewust te worden van gezondheid en hen aan hun vitaliteit te laten werken.

 • De Wereld van Kruiden
  Deze veelzijdige en inspirerende opleiding is 9 september 2017 weer van start gegaan.
  Je creativiteit wordt aangesproken en het contact met de natuur wordt vergroot.

 • Natuurvoeding in een Notendop
  Leer in korte tijd de vele kanten van natuurvoeding kennen! Gezond zijn vinden we belangrijk, terwijl door onze hectische levensstijl juist allerlei klachten kunnen ontstaan. Deze cursus start weer op 9 maart 2018.

 • De Zonnehoed - Een weekend vol kruiden
  Jaarlijks keert Maartje Gruter terug met het kruidenweekend, waarin je een reis maakt door de tuinen van het landgoed en de boekende werekd van kruiden ontdekt. Het weekend vond dit jaar op 29 en 30 juli plaats. Houd onze agenda in de gaten voor de planning in 2018.

 • Moestuincursus (BD tuinieren)
  Op 20 januari 2018 start de nieuwe moestuincursus en wees er snel bij, want vol = vol.
  Leer hoe je het hele jaar door kunt genieten van biologisch geteelde groente en fruit.

 • Biologisch dynamisch imkeren 
  De cursussen bij Kraaybeekerhof in Driebergen en op De Zonnehorst in Punthorst zijn voor 2017 reeds van start gegaan. In 6 zaterdagen leert Jos Willemse je alles over de wereld van de bijen. In de bijentuin op ons landgoed ga je aan de slag en leer je hoe een BD-imker te werk gaat en wat dit voor effect heeft op de bijen. Deze cursussen gemist? Ze keren jaarlijks terug.

 

Studiedagen

Deze studiedagen liggen in het verlengde van de opleidingen. Soms specifiek bedoeld als nascholing en zeker ook geschikt voor studenten omdat het een verbreding van de opleiding betekent. 

 

Op veler verzoek organiseren wij op 16 september een MOESTUINdag. Een verdiepingsdag op de moestuincursus (BD-tuinieren), waarbij je met diverse docenten dieper in de materie gaat. En dat op de tuinen op ons landgoed, waarbij je leert over de dingen die spelen op dat moment. 

 

Er komt weer een Zuurdesembroodbakdag aan. 4 november ben je weer van harte welkom om je schort voor te binden en zuurdesembrood te komen bakken. Een leuke dag, ook om met een groep te doen.

 

Tuinieren in de ziel keert terug in het najaar. Deze eendaagse wordt op 10 november weer gehouden en is een dag om te wieden, opruimen en zien wat er opkomt in de tuin van je ziel. 

 

Bekijk hier ons volledige studiedagenaanbod.

 

Nieuw

18 september organiseert Kraaybeekerhof Academie een studiemiddag E-nummers binnen natuurvoeding. Een middag waarin Henny de Lint op holistische wijze naar E-nummers kijkt.

 

21 oktober kun je de workshop Hemelkunde, onder begeleding van Peter Evers volgen. Een workshop waarin je ontdekt wat de relatie van de planeten met ons eigen leven is. Deze dag wordt overigens ook 27 januari 2018 gegeven.

 

 

Kraaybeekerhof op andere locaties / Kraaybeekerhof op maat

Vanaf 3 oktober start op diverse data en op meerdere locaties de BD-landbouwcursus op locatie die de BD-vereniging in samenwerking met Kraaybeekerhof Academie organiseert. Onder 'Op andere locatie' vind je een overzicht van alle locaties in de volgende plaatsen: Breda, Doorwerth, Kerk Avezaath Tiel, Noordeloos, Schoorl en Vorden.

 

Door Kraaybeekerhof academie worden scholings activiteiten gefaciliteerd op andere locaties, zoals afgelopen jaar de BD imkercursus op BD boerderij de Zonnehorst in Punthorst.  Het is ook mogelijk om trainingen op maat te organiseren voor bedrijven of vrijwilligersgroepen. Zo verzorgden we een BD orientatiecursus voor de vrijwilligers van de Dakakker in Rotterdam en cursus 'natuur in zorg en begeleiding' voor  een zorgboerderij in oprichting. 

 

Wilt u ook een cursus of studiedag voor uw team organiseren. Of heeft u een geschikte BD locatie voor het organiseren van cursussen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

"Het programma is erg in de smaak gevallen bij alle deelnemers. Ook de kennismaking met het BD gedeelte aarde gemakkelijk, mede omdat de theorie tijdens de eerst presentatie begrijpelijk werd uitgelegd.Ook leuk dat de deelnemers allemaal een flesje zelfgemaakte kruidenolie mochten meenemen."

Psst... Wil je deze pagina delen?