Al 40 jaar leidinggevend in biodynamisch

 
 

Hoofdlijnen uit het Beleidsplan Stichting Kraaybeekerhof 2017

 

Scholing is voor Stichting Kraaybeekerhof (sinds november 2010 de naam voor het Studiecentrum Kraaybeekerhof), de belangrijkste doelstelling (zie doelstellig stichting). Het uitgangspunt hierbij is dat de reeds ontwikkelde opleidingen zichzelf bekostigen. Voor de ontwikkeling van nieuwe opleidingen en het daartoe dienende landgoed zijn schenkgelden onontbeerlijk.


Onderstaande activiteiten beschreven in het beleidsplan zijn gericht op het verwerven van gelden voor de ontwikkeling van nieuwe opleidingen en cursussen.

  • Het bevorderen van bewustzijn over gezondheid in relatie tussen landbouw, voedselverwerking en voeding
  • Het ontwikkelen van lestuinen ten behoeve van stadslandbouw educatie.
  • Ontwikkelen van nieuwe opleidingen over voeding en voedingsaspecten.
  • Ontwikkelen en uitvoeren van kortlopende cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en groei met biologisch dynamische landbouw en voedingsleer als uitgangspunt en inspiratiebron
  • Het verzorgen van lezingen en inspiratie weekenden

 

In 2017/2018 is veel nadruk gelegd op de ontwikkeling en innovatie van de academie. In het bijzonder door het uitbouwen van het netwerk en het actief opzoeken van samenwerking met andere onderwijsinstellingen en partners zoals de BD vereniging en Demeter. Een en ander zal in de loop van het nieuwe cursusjaar verder worden ontwikkeld, om zodoende te komen tot een modern curriculum voor Academie Kraaybeekerhof. De academie wil zich verder ontplooien tot het kenniscentrum voor biologisch dynamische landbouw waarin onlosmakelijk de verbinding wordt gelegd met gezonde voeding en leefstijl.

Psst... Wil je deze pagina delen?

Op de hoogte blijven

We houden je op de hoogte van de opleidingen, activiteiten op het landgoed, openingstijden van de landgoedwinkel en het nieuwste menu van onze chefkok.